DR. KOVÁCS ZOLTÁN,

Full text search

DR. KOVÁCS ZOLTÁN,
DR. KOVÁCS ZOLTÁN, a Miniszterelnökség államtitkára: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselő Úr! Én nem vagyok Csányi Sándor impresszáriója, én nem tudok ennyi adalékot felhozni az elmúlt 3-4 esztendőről, amit ön itt az imént a parlament elé tárt. Azt gondolom, hogy itt jó néhány olyan ügyet hozott összefüggésbe, amelyek nincsenek egymással összefüggésben.
Az egyik, azt gondolom, a magyar állam célja az volt a bankszektort illetően, hogy 50 százaléka magyar állami tulajdonba kerüljön a bankszektornak, tehát a magyar állam 50 százalék befolyással bírjon a magyar bankszektor fölött. Ennek érdekében jó néhány lépés megtörtént az elmúlt esztendőben, bankvásárlásoktól kezdődően, illetve a takarékszövetkezeti világot illetően is. Ma azt lehet látni, hogy ezekben az ügyekben, mind a takarékszövetkezeti ügyekben, mind az egyéb bankszektort illetően, a bizalom fennáll a bankszektor irányában.
Ami a mintagazdaságot illeti, a Csányi Sándor nevével fémjelzett agrárgazdasági portfólió azon kormányhatározati jogszabályi kritériumoknak felel meg, amelyek azt mondják ki, hogy azok a mintagazdaságok, amelyek nemcsak termeléssel, feldolgozással, hanem kereskedelemmel foglalkoznak, tehát az egész portfóliót lefedik, Magyarországon egyedül ez a szektor képes ennek az ellátására, és úgy gondolom, hogy fontos ennek a kiemelése és támogatása, azzal, hogy földhöz juttatta hosszú távon ezt az agrárszektort.
Ami az önkormányzati ügyet illeti, azt gondolom, hogy itt a kaposvári képviselőtestületet, illetve a kaposvári polgárokat kell megkérdezni, meg is kérdezték, hiszen volt közmeghallgatás ebben az ügyben. Ebben az ügyben a kormányzatnak nincs teendője. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me