HOLLIK ISTVÁN

Full text search

HOLLIK ISTVÁN
HOLLIK ISTVÁN (KDNP): Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Államtitkár Asszony! A Fidesz-kereszténydemokrata kormányzat 2010 óta számos intézkedésével segítette a családok, így a gyermeket nevelő édesanyák és édesapák helyzetét. Említhetjük ezek sorában a családi adórendszer bevezetését, a gyes visszaállítását, a 3 éves gyes visszaállítását, a gyed összegének az emelését, a gyed extra bevezetését, a fiatal házasok adókedvezményét vagy az elmúlt fél évből az új és használt lakás vásárlására is felhasználható családi otthonteremtési kedvezményt és az államilag támogatott kedvezményes hitelt, valamint az áfacsökkentést is.
(12.30)
A társadalom az anyáknak mindig is nagy tiszteletet, megbecsülést és a lehető legnagyobb anyagi biztonságot kívánja nyújtani, az apákról azonban jóval kevesebb szó esik. Május végén a Magyar Kereszténydemokrata Szövetség által szervezett konferencián keresztény civil szervezetek cseréltek eszmét a korunk férfijaival szembeni, velük kapcsolatos elvárásokról, a családban betöltött apaszerepükről. Az előadások is rávilágítottak, hogy a régi tradicionális szemlélet, miszerint az apa a család megélhetéséről gondoskodik, az anya pedig a gyermekekről, mára jelentősen megváltozott. Az anyák nagy része ugyanis kiveszi a részét a kenyérkeresésből, az apákkal szemben pedig erősödött az elvárás, hogy az anyagi megélhetés megteremtésén túl a gyermeknevelésben is vállaljanak jóval nagyobb szerepet. Azt pedig aligha szükséges magyarázni, hogy az apai szerepvállalásnak a gyermek egészséges apaképének kialakításában nélkülözhetetlen szerepe van.
Mindezek alapján azt szeretném kérdezni államtitkár asszonytól, hogy milyen családtámogatásokat vehetnek igénybe az édesapák, és a működő családtámogatási rendszer tudja-e segíteni, hogy az apák a velük szemben támasztott kettős elvárásnak képesek legyenek megfelelni. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me