DR. RÉTVÁRI BENCE,

Full text search

DR. RÉTVÁRI BENCE,
DR. RÉTVÁRI BENCE, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára: Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselő Úr! Tisztelt Ház! Hadd öntsem számokba, hogy mi az, amit az LMP pusztításnak hív.
Ezek a lapok 2014-ben kaptak 352 millió forint támogatást, 2015-ben, tehát tavaly 368-at, tehát a 352 után 368-at, idén pedig közel félmilliárd forint támogatást kapnak. Ez az LMP szerinti pusztítás, forráselvonás, és még folytathatnám, hogy mennyi mindent mondott ön, képviselő úr.
Valóban egyébként átstrukturálásra kerültek ezek a támogatások az NKA rendszerén belül, hiszen a korábbi Folyóirat-kiadás Kollégiuma helyett a szakmai kollégiumokhoz kerültek vissza ezek a támogatások, magyarul: egy-egy szakmán belül dönthetik el, hogy a folyóirat-kiadási és egyéb pályázatokat milyen arányban támogatják, és itt kongatták meg többen a vészharangot, hogy ha a szakmán belül, ágazaton belül kell versengeniük ezeknek a folyóirat-pályázatoknak, akkor mi lesz velük. De azt hiszem, hogy ez az óriási forrástöbblet, forrásbővülés, ez a plusz 158 millió 233 ezer forint mindenki számára egy többlettámogatást jelent. Ugyanakkor nagyon fontos, erre szeretném itt is felhívni a figyelmet, hogy ezek kiegészítő támogatások, a működéshez többletforrásként szolgálnak, de alapvetően nyilvánvalóan az olvasótábornak, az előfizetőknek kellene egy biztos alapot teremteni ezeknek a folyóiratoknak a működéséhez, és nyilván ahhoz addicionálisan még hozzáadódhat az állami támogatás is, de nagyon fontos, hogy olyan folyóiratokat, olyan lapokat támogasson az állam, amelyekre egyébként igény van, és nyilván a kulturális többlettartalmat, a minőséget, a minőség javítását tudja az állam egy ilyen többlettámogatással megfejelni. De ha megnézi a 352 millió és a közel félmilliárd közötti különbséget, akkor elég jelentős minőségjavulást várhatunk, ha pénzfüggő a minőség biztosítása. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me