DÖMÖTÖR CSABA,

Full text search

DÖMÖTÖR CSABA,
DÖMÖTÖR CSABA, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára: Frakcióvezető Úr! Mindenekelőtt engedjék meg, hogy őszinte részvétünket fejezzük ki a terrortámadásokban elhunyt áldozatok hozzátartozóinak. Ismét el kell mondanunk itt a Házban, hogy sajnos a tegnapi terrortámadás komoly kérdéseket vet fel a bevándorlók beilleszkedésével és a biztonsági vonatkozásokkal kapcsolatban.
Engedje meg, hogy pár aktuális dologról is szót ejtsek, más aktuális dolgokról. Mindenekelőtt arról, hogy az ország folyamatos nyomás alatt van, Európa is és Magyarország is, mert egyre többen, Magyarország esetében 100-120-an kísérlik meg erőszakosan átlépni az ország határait. A migrációs hullám várhatóan mindkét útvonalon folytatódni fog. Mindeközben egyre több erőszakos cselekmény történik az európai, köztük a magyar menekülttáborokban. Ebbe a sorba illeszkednek a múlt heti események is. A kiskunhalasi befogadóközpontban egy algériai férfi fegyveres őrre támadt, a békéscsabai befogadóállomáson pedig 70 migráns kezdett akciózni. Eközben az Európai Bizottság újabb javaslatokkal áll elő, például a migrációs ügyekért felelős uniós biztos arra tett javaslatot, hogy hatékonyabbá tegye az integrációt, nem utolsósorban a kék kártya reformjával, és egyébként is megteremtené a legális migráció lehetőségét Európában.
Tehát továbbra is életképtelen javaslatokat tesznek le az asztalra, de a határok védelmére nem összpontosítanak. Az ilyen javaslatokkal Brüsszel csak azt éri el, hogy Európát bevándorlók újabb tömegei áraszthatják el kontrollálatlanul. A mostani brüsszeli javaslatot is meghívóként értelmezhetik a bevándorlók és az embercsempészek egyaránt. A javaslat ráadásul már csak azért is értelmetlen, mert az Európai Unió legtöbb tagállamában van fiatalkori munkanélküliség, jelentős a munkanélküliség általában, sőt néhány dél-európai országban közel minden második fiatal állástalan.
A kormány továbbra is ragaszkodik ahhoz, hogy mi magunk dönthessük el, hogy kivel akarunk együtt élni és kivel nem, nem engedhetjük, hogy az ország jövőjét meghatározó döntések jogát kivegyék a magyar emberek és az Országgyűlés kezéből. Erről szól a közelgő népszavazás. Köszönöm a figyelmet. (Taps a kormánypártok soraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me