KÓSA LAJOS

Full text search

KÓSA LAJOS
KÓSA LAJOS (Fidesz): Elnök Úr! Tisztelt Ház! Szombatról vasárnapra virradó éjjel magyar idő szerint a világot egy borzalmas mészárlás híre rázta meg. Az Egyesült Államokban, Orlandóban, Florida államban egy magányosnak mondott fegyveres egy éjszakai bárban ötven emberrel végzett. Mint kiderült, a fegyveres egy Afganisztánból bevándorolt család gyermeke, már az Egyesült Államokban született, és mint kiderült, a világ egyik legnagyobb biztonsági cégénél dolgozott fegyveres őrként. Ez a tragédia újra rámutat arra, ami tulajdonképpen az Egyesült Államokat és Európát feszegeti vagy feszélyezi már egy ideje, hogy az a bevándorlási nyomás, az a migrációs hullám, aminek kapcsán teljesen ellenőrizetlenül nagyszámú tömegek áramlanak be az Egyesült Államokba, Magyarországra, Európába, bármelyik országba, amely az érintett térség tagja, az együtt jár a terrorveszéllyel és az erőszak növekedésével.
Teljesen nyilvánvaló, ahogy ez az eset is rámutat arra, hogy az integrációja ezeknek a bevándorlóknak rendkívül nehéz, majdnem kezelhetetlen, majdnem megoldhatatlan. És az is teljesen nyilvánvaló, hogy ezek az esetek a legveszélyesebbek, amikor egy teljesen másik civilizációból érkezik valaki, már ugyan itt születik, de egész egyszerűen nem tud alkalmazkodni, sőt nem is akarja, nem is tudja elfogadni azokat a demokratikus vívmányokat vagy azokat az eredményeket, amelyeket az európai vagy az amerikai civilizáció magáénak tud. Nem tud mit kezdeni azzal a türelemmel, ami ezeket a társadalmakat jellemzi, és önmaga is radikalizálódik, anélkül egyébként, hogy szervezeti kapcsolatot tartana a radikális szervezetcsoportokkal, maga is felkészül, és végrehajt ilyen borzalmas merényleteket, hozzáteszem, ami ellen védekezni szinte lehetetlen.
Ez mind újra rámutat arra a problémára, amivel itt küzdünk Magyarországon. Nevezetesen, hogy a kontrollálatlan migráció, a kényszerbetelepítés, azon tömegek beáramlása az európai társadalomba, amelyek nem csak nem tudnak, nem is akarnak integrálódni, óriási veszélyeket rejt magában. Ezért ennek a folyamatnak teljesen nyilvánvalóan valahogy gátat kell szabni, valahogy keretek közé kell szorítani. Nem az a megoldás, hogy mint a hírekben látjuk, az olasz parti őrség tömegével segíti partra a világ minden részéből érkező bevándorlókat, és utána ezeket Európában a jelenlegi felvetések szerint kényszerbetelepítéssel szétosztják a különböző országok között (Kunhalmi Ágnes: Nincs kényszerbetelepítés! Navracsics azt mondta, hogy nincsen!), hanem az a megoldás, hogy igenis, a határok védelme mellett ennek véget kell vetni.
Többször felvetődött már a kérdés, és minden ilyen tragédiánál újra és újra felvetődik, hogy hány tucat, hány száz ártatlan embernek kell még ahhoz meghalni, hogy azok a korifeusok, akik a migráció kapcsán a korlátlan migrációt támogatják, azok a politikai erők, akik következetesen, akár itt Magyarországon a baloldal, a kényszerbetelepítést és a migrációt támogatják, és konzekvensen bevándorláspártiak, egyáltalán hajlandók legyenek elgondolkodni azon, hogy ezekkel a veszélyekkel hogy küzdünk meg. Hogyan lehet biztosítani az emberek életét, vagyonát, biztonságát szerte azokban az országokban, ahol ez a válság fenyeget?
Újra és újra felvetődik a kérdés, úgy látszik, még nem volt elég halott, még nem volt elég dráma ahhoz, hogy a nagyon trendinek számító liberál-baloldali megközelítés ebben a kérdésben megváltozzon, ezért kell küzdenünk nekünk minden általunk elérhető eszközzel a migráció és a kényszerbetelepítés ellen. (Taps a kormánypártok soraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me