SZABÓ ZSOLT

Full text search

SZABÓ ZSOLT
SZABÓ ZSOLT nemzeti fejlesztési minisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Úr! Szeretném megnyugtatni, nem így van, és mondom a tényeket. Kérdését nagyon nagy tisztelettel megköszönöm, hiszen az elmúlt időszakban nagyon sok olyan rémhír, alaptalan gazdasági, politikai érv került ki a köztudatba, ami valójában nem igaz, és néhány számot majd mondok ezzel kapcsolatban.
A közszolgáltatók maguk szedhették be az április előtti teljesítés pénzügyi tényét, ezekből a pénzekből a mostani kiadások fedezetére van összeg. A számviteli törvény ezt elég határozottan szabályozza: visszamenőleges hatállyal pénzt adni nincs mód, nincs lehetőség ebben az ügyben. A likviditási problémákat nem okozhatta a hulladékátalakítás, a jelenlegi hulladékátalakítás, hiszen nem új közszolgáltató lép be, hanem ugyanaz a közszolgáltató végzi továbbra is a feladatát, és még utalni nem kellett ezeknek a közszolgáltatóknak a koordináló szerv részéről.
Sokat mond az is, hogy az Észak-Pest, Nyugat-Nógrád megyei kft. beküldte az előlegigényét, amit most június 15-én fizettünk a közszolgáltatóknak, a kérelemhez azonban nem csatolt összeget, de még az indoklásban sem csatolt összeget. Mennyit kér? Mennyit adjunk neki? A Zöld Híd Nonprofit Kft., a másik ilyen cég, amelyik ilyen nyilatkozatokat tett, éppen a Magyar Energetikai és Közműszabályozási Hivatal eljárása alatt áll, hiszen a fogyasztóktól jóval több díjat szedett be eddig a hulladék miatt, hulladékbegyűjtés céljából, mint amire lehetősége lett volna; ő 267 millió forint előleget kért értékcsökkenésre visszamenőleg, amortizációs pótlásra. Megint nem a működésről beszélünk, megint valótlan az egész finanszírozási igény, amit fölállítottak.
Szeretném megnyugtatni képviselő urat, hogy a hulladékszolgáltatás semmiképpen nem áll le, a jogszabályok élnek, pénzügyi lehetőségek vannak, és segítünk pénzügyileg mindenkin, aki megszorult. Köszönöm szépen megtisztelő figyelmüket. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me