V. NÉMETH ZSOLT

Full text search

V. NÉMETH ZSOLT
V. NÉMETH ZSOLT földművelésügyi minisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Asszony! Ön és frakciótársai sokadszori kérdésére is azt tudom mondani, hogy a környezet- és természetvédelem hatékonysága alapvetően nem az intézményrendszer formai-szerkezeti kialakításán múlik, az integrált eljárási modell bevezetése a területi közigazgatásban nem idézi elő a környezet- és természetvédelem elmúlt évtizedekben már elért vívmányai védelmi szintjének csökkenését, és nem hordozza ennek még a kockázatát sem.
Ami a kormányzat képviselő asszony által említett fairtási mániáját illeti, szeretném képviselő asszony figyelmét felhívni arra a tényre, hogy például a Városliget megújítását szolgáló Liget Budapest-projekt keretében a kormány közel 6 milliárd forintot tervez a városligeti park rehabilitációjára. Amikor ön a fák tömeges pusztítását emlegeti, nem mehetünk el a mellett a tény mellett, hogy az elmúlt évtizedekben a Városliget zöldfelülete folyamatosan romlott, fa- és növényállománya jelentősen elöregedett. A Városliget rekonstrukciójának keretében éppen ezért úgy fejlesztjük a park térszerkezetét, hogy közben védjük az ökológiai értékkel bíró növényzetet, és hosszú távon ütemezve hajtjuk végre a zöldfelület frissítését, például új cserjék, évelők telepítésével és a meglévő pázsitfelület felülvetésével.
Tisztelt Képviselő Asszony! Jelenleg a Liget csaknem 60 százaléka zöldfelület, ami a fejlesztések következtében elérheti a 65 százalékos arányt. Ez azt jelenti, hogy 2018-tól a megújult Városligetben több tízezer négyzetméterrel nagyobb zöldfelület fogja majd a pihenni, kikapcsolódni vágyókat várni. Köszönöm megtisztelő figyelmüket. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me