CSERESNYÉS PÉTER

Full text search

CSERESNYÉS PÉTER
CSERESNYÉS PÉTER nemzetgazdasági minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen. Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Asszony! Azért szeretném elmondani önnek, hogy ebben az évben 48 ezer munkaadó ad dolgozóinak, több mint kétmillió felhasználónak valamiféle cafetérián belüli juttatást, a SZÉP-kártya és az Erzsébet-kártya tekintetében mondom ezt, és 2017-től történik egy változás, aminek, ön is tudja nagyon jól, az az oka, hogy át kellett gondolni, hogy a cafetéria keretén belül adott juttatásokat hogyan lehet a legegyszerűbb módon eljuttatni - úgy, hogy optimálisan tudják felhasználni azt a munkavállalók - a munkavállalók-hoz.
Azt hiszem, hogy az a megoldás, amelyet elfogadott a parlament, erre jó, hisz 100 ezer forint készpénzben juttatást kaphatnak egyrészt a dolgozók, nagyon kedvezményes adófeltétellel úgy, hogy ők nem adóznak, hanem a munkaadókat, a foglalkoztatókat terheli mindössze egy nagyon kedvezményes adókulcs, és miután felnőttnek tekinti a magyar kormány a magyar dolgozókat, ezért ők eldönthetik azt, hogy azokat a kedvezményes lehetőségeket igény-be veszik és arra fordítják ezt a 100 ezer forintot, amelyet eddig a cafetéria keretén belül tudtak megoldani.
Másrészről természetesen megmarad a SZÉP-kártya, mint ahogy ön is tudja ezt, és a továbbiakban is felhasználhatják a SZÉP-kártyára utalt pénzösszeget a SZÉP-kártya adta lehetőségekre, adott kereteken belül. Így tulajdonképpen 100 ezer és 100 ezer forint a SZÉP-kártyára adható és a készpénzben kapható, kedvezményes adózással kapható cafetéria összege úgy, hogy egyébként a közszféra alkal-mazot-tain túl a magánszféra dolgozóinál ez 350 ezer forintnyi keretösszegre bővítve mutatkozik és ad lehetőséget a dolgozóknak a kedvezményes pénzösszegek elköltésére. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me