Z. KÁRPÁT DÁNIEL

Full text search

Z. KÁRPÁT DÁNIEL
Z. KÁRPÁT DÁNIEL (Jobbik): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! A Jobbik szokása, hogy mielőtt a politikai állásfoglalását és véleményét kialakítja egy kérdésben, személyesen kísérli meg a tapasztalatok beszerzését. Ezt tettük az utóbbi jó másfél éves periódusban, amikor a migrációs krízis hatásait közvetlenül Toroczkai László ásotthalmi polgármester útmutatása alapján az érintett régiót bejárva, Röszkére, Magyarkanizsára és más, a környéken elhelyezkedő településekre, vidékekre kitérve beszereztük azokat az életszerű és életszagú tapasztalatokat, amelyek nélkül álláspontunk szerint a parlamentben egy képviselő nehezebben tud felelősséggel gombot nyomni.
Már az egy évvel ezelőtti időszakban vissza-visszatérő problémák merültek fel, különböző híresztelések kaptak lábra azt illetően, hogy az érkező migrációs hullám tagjai olyan bajokat, olyan kórságokat, olyan egészségügyi kockázatot hoznak magukkal, amelyekre Magyarország nem feltétlenül van felkészülve. Ezt követően kaptunk vészjelzéseket szegedi egészségügyi intézményből, de budapesti fertőző osztályról is, valamint az érintett régióban szolgálatot teljesítőktől is, miszerint olyan betegségek, kórságok terjengenek az érkezők tevékenységéből kifolyólag és azon átvonulásból kifolyólag, ami jórészt szabályozatlanul folyt le, hogy ez bizony felveti a komolyabb, szélesebb körű egészségügyi kockázat egész országra vonatkozó kiterjedését is.
Éppen ezért, a pánikkeltés elkerülése érdekében szólítjuk fel a kormányt arra, hogy egyrészt itt és most valljon színt ebben a kérdésben, hogy milyen információtömeggel bír a migránsok által okozott egészségügyi kockázatot illetően, hiszen ezt már járványügyi és egyéb szakemberek is folyamatosan pedzegetik, ugyanakkor összesített adatsort nem láttunk a kormánytól ezt illetően.
A felszólításunk második fele tehát egyértelműen arra vonatkozik, hogy tegyék közkinccsé ezeket az adatokat, hogy amennyiben ez a veszély kiterjedt vagy kiterjedtté válhat, Magyarország időben be tudjon avatkozni, hiszen nem várható el a magyar állampolgároktól, hogy az adóforintokon keresztül történő kiszolgáltatottság mellett még az egészségükkel is fizessenek azért, hogy a hermetikusan lezárt határon idén tízezres (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret lejártát.) nagyságrendben sétáltak át, lényegében (Az elnök újból csenget.) zavartalanul. Várom válaszát. (Taps a Jobbik padsoraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me