IKOTITY ISTVÁN

Full text search

IKOTITY ISTVÁN
IKOTITY ISTVÁN (LMP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Jó lenne, ha arról beszélhetnénk, hogy Magyarország erejét meg nem haladó módon és átlátható módon lenne képes megrendezni egy ilyen világversenyt, onnan kezdve azonban, hogy hazánk megkapta a lehetőséget arra, hogy megrendezze ezt a 2017-es vizes vb-t, mozgásba lendült a kormányzati gépezet, és egyre nagyobb ködbe burkolózott a szervezés, hogy az minél nagyobb hasznot hajtson néhány jól ismert kormányközeli nagyvállalkozónak, oligarchának.
A Budapesten megrendezendő úszó-, vízilabda-, műugró-, műúszó- és nyíltvízi világbajnokság eddigi története egészen pontosan mutatja az Orbán-rendszer működését a megnyert pályázat első napjától egészen máig, minden egyes lépés előre megfontolt szándékkal szolgálja ki az országot rabul ejtő közpénzhiénákat. Ez az intézményesített korrupció vegytiszta példája.
A parlament sorozatban tárgyalja a vizes vb-hez szükséges törvényjavaslatokat, a kormánytöbbség sorozatban ad felmentést a garanciális szabályok alól, lassan már a kivételhez is kivételeket rendelnek. Mára teljesen egyértelmű, hogy a vb nem a sportról, nem az egyenlő feltételek melletti küzdelemről szól, hanem arról, hogy a kormány biztosítsa a számára kedves vállalkozók erőfölényét egy olyan beruházás során, amely maradandó károkat fog okozni az országnak. Az LMP nem fog ehhez asszisztálni. Köszönöm.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me