SZILÁGYI GYÖRGY

Full text search

SZILÁGYI GYÖRGY
SZILÁGYI GYÖRGY (Jobbik): Köszönöm szépen. Nem szándékoztam még egyszer hozzászólni, de azért kell válaszolnom Ikotity István felszólalására, mert azzal, amit elmondott, vádol minket is, mi támogatjuk, ugye, a vizes világbajnokságot. Mi nem találtunk semmi olyan alapot egyébként az eddigi előkészítések során, ami okot adna arra, amit ön itt elmondott.
Másodszor, amivel nem értek egyet, és abszolút nem értek egyet: nemhogy kárára lesz egy ilyen világverseny Magyarországnak, hanem inkább nagyon-nagyon sok hasznot tud hozni mind infrastrukturális fejlesztésekben, mind a sportfejlesztésekben, és ne felejtsük el, hogy a 2024-es olimpiai pályázat elnyerésének lehetőségéhez is nagyon nagy mértékben hozzá tud járulni. Ráadásul ez a vizes világbajnokság, hogyha átnézik ennek a terveit, és átnézik ennek a lehetőségeit, akkor olyan kapcsolt beruházásokat is megvalósít, mint például a Komjádi uszodának 30 éve folyamatosan húzódó felújítása, amilyen állapotok vannak, hogyha az megváltozik, már egy óriási lehetőséget jelent.
Tehát én arra szeretném kérni, hogy sokkal megfontoltabban beszéljünk erről a világversenyről is, sokkal megfontoltabban nézzük át. Én nyitott vagyok teljesen arra, hogyha önnek vannak bármilyen információi azzal kapcsolatosan, hogy a kormány részéről vagy a kivitelezés részéről ön felfedezett bármilyen korrupciós tevékenységet, akkor, kérem, közölje velünk is, én szívesen megvizsgálom, és ha igaza van, akkor igazat is fogok önnek adni. De csak azzal, hogy valóban, amit elmond, hogy az elmúlt hat évben hogy működött a magyar gazdaság… - mi azt kértük az ötpárti egyeztetésnél mind itt, mind az olimpiánál, hogy ez legyen két olyan esemény, legyen két olyan projekt, amit valóban a nélkül a rossz gyakorlat nélkül fogunk megcsinálni, ami jellemző volt az elmúlt hat évben, ami jellemző volt az elmúlt huszonhat évben mind a Fidesz-, mind az MSZP-kormányokra, hogy a barátok, a rokonok, sőt csókosok kerültek helyzetbe.
Egy biztos egyébként: amikor egy beruházás folyik, ott azért kell lenni egy kivitelezőnek. Ennek a kivitelezőnek minden valószínűség szerint valamilyen haszna is lesz ebből a kivitelezésből. Itt nem erről van szó, arról van szó, azt kell megnézni, hogy vajon ezt a kivitelezést normális áron végzik-e, van-e túlárazás a projekt megvalósításában, és hogy adott esetben azok a tervek, amelyek megvalósulnak, milyen célokat szolgálnak a későbbiek folyamán.
Még egyszer mondom, mi még nem találtunk semmi olyat, ami okot adna arra, hogy ne támogassuk a vizes világbajnokságot, amennyiben az LMP-nek vannak ilyen információi vagy bármilyen olyan adata, amit a rendelkezésünkre tud bocsátani, akkor azt megköszönjük, hiszen minden olyan információra nyitottak vagyunk, ami a vizes vb-hez kapcsolódik. Köszönöm szépen, hogy meghallgattak. (Taps a Jobbik soraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me