SZILÁGYI GYÖRGY

Full text search

SZILÁGYI GYÖRGY
SZILÁGYI GYÖRGY (Jobbik): Hiszékeny képviselő úrnak mondom, hogy majd nézzük vissza a jegyzőkönyvet. Nem mondtam olyat, hogy a megfelelő szerveknek, hanem azt mondtam, hogy nekem, nekünk, hogy meg tudjuk nézni. Ha önöknek van tudomásuk - önnek is egyébként, vagy bárkinek van tudomása - olyan dologról, amit nem vettünk észre, akkor azt mondtam, hogy nekünk mutassák meg ezeket a dolgokat.
Arra pedig, hogy hogy áll a rendezés, azt mondta, hogy azon a széken. Nem, abból a padsorból kellene azokat elmondani, amiket én most elmondok. Mert ha arról beszélünk, hogy szeretjük a sportot és fontosnak tartjuk ezt a vizes világbajnokságot, akkor nem nekem kellene megvédenem a rendezők, a szervezők és a kormány pozíciójából az álláspontokat, hanem a kormánypárti képviselőknek. Ettől függetlenül úgy veszem észre, hogy mind a kormánypárti képviselőknél, mind pedig talán még az MSZP-nél is általában nem a megfelelő politikusok szólalnak fel - most nem akarom megkérdőjelezni, mert a XIII. kerület erősen érintve van, tehát ön aktuális -, de szerintem az elég furcsa volt, amikor az olimpiáról vitatkoztunk, s akkor Gőgös Zoltán és Lukács képviselő úr nyilvánult meg szakpolitikai kérdésekben, azok közül pedig, akiknek az elmúlt időszakban volt valamilyen közük a sporthoz, egyikük sem ült bent soha a teremben, és nem mondta el a véleményét az önök padsoraiból.
Egy dolgot elfelejtenek, azt, hogy ezt a vizes világbajnokságot 2021-ben rendezte volna meg Magyarország. Majd amikor a mexikói Guadalajara visszalépett - a 2017-es vb-t ők rendezték volna -, akkor pontosan két év állt rendelkezésünkre arra, hiszen 2015 márciusában nyertük el ennek a világbajnokságnak a rendezési jogát, hogy minden megvalósuljon, és megrendezzük a világ negyedik legnagyobb sporteseményét. Azért ez nem egy kis munka! Az, hogy vannak kivételes eljárások, hogy meg kell gyorsítani a törvényhozást, hogy fontos kérdésekben módosítani kell esetleg háromszor is, énszerintem ez bőven belefér abba, hogy két év alatt egy ekkora világeseményt meg tudjunk rendezni. Én azt mondom, ha sikerül ezt a világeseményt megrendezni, akkor arra büszkék lehetünk, de nemcsak arra lehetünk büszkék, hogy ha sikerül ezt a világversenyt megrendezni, hanem majd akkor kell húzni egy vonalat, és akkor kell megnézni, hogy ez mennyibe került nekünk, mennyire volt hasznos és mennyire nem, amikor majd nemcsak a vizes világbajnokság ér véget, hanem az utána következő masters világbajnokság is, ami óriási bevételeket hozhat nemcsak Magyarországnak, nemcsak Budapestnek, hanem még a XIII. kerületnek is. Akkor húzzunk majd egy vonalat, és akkor meg lehet nézni, hogy mennyivel lépte túl és mennyire volt negatív szaldója ennek a világbajnokságnak.
Még egyszer mondom, remélem, hogy nem lesz probléma a világbajnoksággal, és mi továbbra is támogatjuk. Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me