DR. MENGYI ROLAND

Full text search

DR. MENGYI ROLAND
DR. MENGYI ROLAND (Fidesz): Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Képviselőtársaim! A közbeszerzésekről szóló törvény módosítását olvasva tudják, hogy jellemzően az európai uniós források bevonásának a gyorsítását és hatékonyságát célozta két tétellel. Az egyik a visszatérítendő és az úgynevezett vegyes pénzügyi eszközöknek a 25 millió forint alatti, nem közbeszerzés-köteles eljárást jelölte meg, a másik pedig a versenyfelügyeleti eljárással elmarasztalt vállalkozások alkalmanként történő, közbeszerzési eljárásba történő bevonásának a lehetőségét is megnyitotta.
Az elsővel kevésbé volt kritikus bárki, jellemzően a versenyfelügyeleti eljárás kapcsán merültek fel az ellenzéki sorokból a módosító indítványunkhoz felvetések, és már az általános vitában is a kormány is biztosított arról bennünket, hogy nyitott lesz egy olyan megoldásra, amely átlátható, és teljes felelősséggel tudja majd kezelni ezeket az ügyeket. A Gazdasági bizottság meg is tette a módosító indítványát, ezt a Törvényalkotási bizottság pontosította, és ez került most az összegző módosítóban a Ház elé.
Ahogy a bizottsági véleményben is elmondtam, arra kérem képviselőtársaimat, hogy támogassák ezeket a módosító indítványokat, hiszen a magyar gazdaságban dolgozó kis- és középvállalkozási szektort érintő európai uniós források bevonásának gyorsaságáról és hatékonyságáról van szó. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me