DR. JÓZSA ISTVÁN

Full text search

DR. JÓZSA ISTVÁN
DR. JÓZSA ISTVÁN (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! A Witzmann Mihály képviselőtársam által példaként említett szemelvények és egyáltalán ez a felsorolás, hogy mi mindenre kívánnak fordítani, azt hiszem, hogy ezek vitán felül állnak. Tehát találtak jó célokat, persze.
Ami talán egy kicsit aggályosabb, hogy tényleg megtalálták-e azt a 400 milliárdot, amit ezekre a célokra el lehet költeni. Ahogy elhangzott, ez az előterjesztés május 13-án datálódott; ha jól emlékszem, mintha egy kicsit később jött volna elő az a nem túl kedvező első negyedéves adat. De akár előtte volt, akár utána, mindenképpen figyelmet igényel az első negyedév teljesítménye, azzal együtt, hogy Tállai András képviselő úr kitért rá, hogy még nem látszik ennek az időlegesnek gondolt - nagyon reméljük, hogy az - visszaesésnek a hatása a költségvetésben. Tehát amikor egy ilyen, nem teljesen biztos kimenetelű vagy legalábbis a vártnál sokkal gyengébben induló évnek nézünk neki, mint a 2016-os, mi úgy gondoljuk, hogy jobb lenne megvárni ezzel a költségvetés-módosítással, hogy mit hoz az esztendő.
A másik, amire szeretnék kitérni, az az oktatás és az egészségügy. Volt itt a parlamentben egy nagyon részletes, nagyon alapos egészségügyi vitanap, ahol dicséretére legyen mondva, az egészségügyi államtitkár úr komolyan belement a vitába, és ötször ismerte el, hogy igen, amit képviselőtársaim mondanak az ellenzéki oldalról, erre szükség lenne, na de hát az ismert költségvetési korlátok miatt ezt most nem tudjuk megcsinálni. Tehát amikor pontosan detektált, hogy az egészségügy borzalmasan kritikus helyzetben van, amikor látszik, hogy nagyon sürgős lenne oda pénzt tenni, akkor - ahogy Szakács László képviselőtársam mondta - változtassanak az értékrendjükön! Biztos, hogy fontos ezeknek a kiemelt sportegyesületeknek a támogatása, meg a tatabányai csarnok is, a helyiek nagyon szeretnék, de legyenek tekintettel arra, ami itt a parlamentben elhangzik, figyeljenek arra, ami az egészségügyről itt megfogalmazódott, a kollektív bölcsesség, az a visszacsatolás, amit a parlament jelent a társadalom véleményét illetően, arra legyenek tekintettel, és egy más költségvetés-módosítást hozzanak ide! Köszönöm. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me