DR. FÓNAGY JÁNOS

Full text search

DR. FÓNAGY JÁNOS
DR. FÓNAGY JÁNOS nemzeti fejlesztési minisztériumi államtitkár: Köszönöm, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselőtársaim! Az önök előtt fekvő törvényjavaslat legfőbb célja - mint ahogy a bizottsági előadó is hangsúlyozta - a nemzeti vagyonról szóló törvényben a nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű nemzeti vagyonnak minősülő műemlékek és műemlék együttesek kiegészítése a kormány által elfogadott nemzeti kastélyprogram és a nemzeti várprogram azon helyszíneinek beemelésével, amelyek jelenleg még nem tartoznak a nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű műemlékek körébe.
(22.00)
A törvényjavaslat szövegpontosításokat is tartalmaz, valamint a mellékletben töröljük az épületegyüttesek művelési ággal meghatározott azon alkotórészeit, amelyek tételes részletezése nem bír jelentőséggel, ezt egyébként a parlamenti vita alapján tettük és tesszük meg.
A benyújtott bizottsági, illetve összegző módosító javaslat alapján a törvényjavaslat melléklete kiegészül a Csongrád megye legjelentősebb, állami tulajdonban lévő műemlék együttesei közé tartozó nagymágocsi és derekegyházi Károlyi-kastélyokkal, valamint a váli Ürményi-kastélyegyüttessel. A módosító javaslat az érintett kastélyoknak a nemzeti vagyon körében való tartása, azok méltó turisztikai és kulturális hasznosítása, valamint műemléki felújítása nemzetgazdasági érdek. A váli Ürményi-kastélyegyüttes a nemzeti kastélyprogramba történő bevonására figyelemmel rövid időn belül állami tulajdonba kerül, ezért támogatom a bizottsági előadó képviselőtársam azon javaslatát, amely szerint az állami tulajdonszerzés ingatlannyilvántartásba történő bejegyzésének várható időpontja, időigénye miatt indokolt a hatályba léptető rendelkezések módosítása.
A törvényjavaslat vitájának lezárásaként köszönöm a vitában közreműködő képviselőtársaim, a Gazdasági bizottság és a Törvényalkotási bizottság tevékeny közreműködését.
Tisztelt Országgyűlés! Mindezek alapján arra kérem az Országgyűlést, hogy az összegző módosító javaslatot és a törvényjavaslatot támogatni szíveskedjenek. Köszönöm, elnök úr, a lehetőséget. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me