DR. VAS IMRE,

Full text search

DR. VAS IMRE,
DR. VAS IMRE, a Törvényalkotási bizottság előadója: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Tájékoztatom az Országgyűlést, hogy a Törvényalkotási bizottság 2016. június 2-án megtárgyalta a nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI. törvény módosításáról szóló T/10718. számú törvényjavaslatot, és ahhoz a bizottság 26 igen szavazattal, 2 nem szavazat mellett összegző módosító javaslatot és összegző jelentést nyújtott be.
Az összegző módosító javaslat a Gazdasági bizottság kétpontos módosító javaslatát tartalmazza. Tekintettel arra, hogy a váli Ürményi-kastély, illetve az azt alkotó ingatlanok a magyar állam általi megvásárlásával állami tulajdonba kerülnek, valamint hogy ezen műemlék ingatlan is szerepel a nemzeti kastélyprogramban, indokolt a törvény mellékletének ezzel az ingatlannal történő kiegészítése. Az állami tulajdonszerzés ingatlannyilvántartásba történő bejegyzésének várható időpontja miatt pedig indokolt a hatályba léptető rendelkezés módosítása is.
A módosító javaslat továbbá a törvényjavaslat I. mellékletének 1. pontjában foglalt táblázatot Csongrád megye cím alatt új sorokkal kiegészíteni javasolja. A műemlékvédelem alatt álló I. kategóriás nagymágocsi és a II. kategóriás derekegyházi kastélyok Csongrád megye legjelentősebb, kizárólagosan állami tulajdonban lévő műemlék együttesei közé tartoznak, amelyek méltó turisztikai és kulturális hasznosítása, valamint a műemléki felújítása nemzetgazdasági érdek.
Annak érdekében, hogy a nemzeti kastélyprogram és a nemzeti várprogram kormány által elfogadott helyszíneire EU-forrás biztosítható legyen, szükséges a nemzeti vagyonról szóló törvényjavaslat elfogadása, illetve a fentiek szerinti kiegészítése.
Az ötpárti egyeztetésen is elhangzottakra tekintettel kérem ellenzéki képviselőtársaimat is, hogy támogassák a sarkalatos törvényjavaslat elfogadását. Köszönöm, hogy meghallgattak. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me