KONTRÁT KÁROLY

Full text search

KONTRÁT KÁROLY
KONTRÁT KÁROLY belügyminisztériumi államtitkár: Elnök úr, köszönöm szépen a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! A közelmúltban elkövetett párizsi és brüsszeli terrorcselekmények okán egyértelmű, hogy a terrorizmus a bevándorláshoz is köthető. Korábban a zöldhatáron keresztül a tömeges bevándorlási hullámmal ellenőrizetlenül juthattak be olyan személyek Magyarország, ezáltal az Európai Unió területére, melyek hasonló terrorcselekmények potenciális elkövetői lehetnek, vagy ilyen terrorcselekmények elkövetésében részt vállalnának.
A magyar kormány felismerte ezeket a veszélyeket, és helyesen döntött, amikor kimondta, hogy ellenőrzés nélkül senki nem léphet be Magyarország területére. A legutóbb Brüsszelben történtek tanulságait levontuk, egyértelmű számunkra, hogy fokozni kell a biztonsági intézkedéseket. Ennek megfelelően a kormány döntést hozott egy terrorizmus elleni csomag megalkotására.
Az önök előtt fekvő törvényjavaslat több kétharmados törvényt is érint. Tekintettel arra, hogy hazánk biztonsága közös nemzeti érdekünk, három alkalommal tartottunk ötpárti egyeztetést a Belügyminisztériumban annak érdekében, hogy egy olyan javaslatot tudjunk benyújtani a tisztelt Országgyűlés elé, amelyet az ellenzék is támogathatónak tart. Ennek érdekében számos ellenzéki módosító javaslat került beépítésre a benyújtott törvényjavaslatba.
Ezúton szeretném megköszönni a parlamenti pártok, a kormánypártok és az ellenzéki pártok mindvégig konstruktív magatartását, amelynek eredményeképpen egy olyan törvényjavaslat született, amelyet minden frakció támogat.
Tisztelt Országgyűlés! Az önök előtt fekvő törvénycsomag az állam, a rendvédelmi és terrorelhárítási szervek védekezési képességét erősíti meg, és az ország és a magyar emberek biztonságát szolgálja. A magyar kormány nem kér sem többet, sem kevesebbet annál, mint amilyen eszközök más uniós kormányok kezében is vannak. A kormány elkötelezett abban, hogy a szabadság, az emberek biztonsága és a rend megteremtése céljából minden szükséges lépést megtegyen.
Tisztelt Országgyűlés! Kérem a tisztelt Országgyűlést, hogy a benyújtott törvényjavaslatot támogassa, és a holnapi szavazásnál képviselőtársaimat arra kérem, hogy az igen gombot nyomják meg és támogassák a javaslatot, mert ezzel Magyarország, a magyar emberek biztonságát szolgálják. Köszönöm figyelmüket, köszönöm a támogatást. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me