IKOTITY ISTVÁN

Full text search

IKOTITY ISTVÁN
IKOTITY ISTVÁN (LMP): Köszönöm, elnök úr. Tisztelt Ház! Már az általános vitán is elmondtuk, most megismételjük, nem az olimpiával van a baj. A baj az ország állapotával és a Fidesz-KDNP-vel van, a baj a zárószavazásra váró törvényjavaslattal van, amely mindent alárendel a 2024-es budapesti olimpiai megrendezésének. Szélesre nyitná a kapukat az elszabaduló költségek előtt, és egekbe emelné a korrupciós kockázatokat, kiszolgálná a kormány oligarcháinak érdekeit. Már a pályázati eljárás és a felkészülés, azt gondoljuk, komoly károkat okoz, és ebben az előkészítés költségei, a kommunikációra elpazarolt százmilliók csak a kisebbik tételt jelentik.
A nagyobbik baj az, hogy az olimpiai láz eltorzítja a fejlesztési terveket, az átfogóan és a hosszú szakmai előkészítéssel megalkotott településfejlesztési és szakmai programokat, és elszívja a forrásokat. A törvényjavaslat minden más közérdeket maga alá gyűr. Az LMP álláspontja szerint Magyarországon a mai állapotában nem csupán hiba elindulni egy ilyen pályázaton, hanem egyszerűen bűn is. Annak az országnak, amelyiknek romokban van az egészségügye, oktatása, szociális rendszere, annak nem presztízs sportrendezvényekre volna szüksége, hanem a nagy ellátórendszerek rendbetételére.
Azt pontosan tudjuk, hogy Orbán Viktor nagy barátja és mestere, Vlagyimir Putyin miként rendezett olimpiát Szocsiban. Isten óvja Magyarországot attól, hogy ezt Orbán Viktor is megtehesse! Államtitkár úrra válaszolva, nem gondolom, hogy itt a középszerűségről van szó. Bennünket is lelkesít az olimpia eszméje, de az még inkább, hogy Magyarországon kerüljön idővel egy olimpia megrendezésre, azonban ezt hasonlóképpen kapkodónak és az ország állapotában jelen pillanatban nem megengedhetőnek tartjuk. Köszönöm.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me