ÁGH PÉTER

Full text search

ÁGH PÉTER
ÁGH PÉTER (Fidesz): Tisztelt Államtitkár Úr! Idén 13 446 főt fogtak el illegális határátlépés miatt hazánkban. Ez is azt mutatja, hogy fokozódik a nyomás a magyar-szerb határszakaszon, ahol fontos a határőrizet további erősödése. Macedónia március elején zárta le a határait, fékezve ezzel a nyugat-balkáni migrációs útvonalat. A legnagyobb migránstábor Idomeninél jött létre, 14 ezernél is többen éltek itt. Ezek a bevándorlók már javarészt a magyar határnál vannak, és elmondásuk szerint mindannyian embercsempészek segítségével jutottak el idáig.
A múlt hét eseményei újra világosan megmutatták, hogy az illegális bevándorlók többször erőszakosan lépnek fel, a magyar törvényeket felrúgva, településeink rendjét megzavarva. Ennek a folyománya, hogy a kiskunhalasi táborban 300 migráns határozott követelésekkel lépett fel, kifogásolták zárt őrizetüket, ellátásukat, és az erőszaktól sem riadtak vissza. Hogy nem látja ezt a helyzetet az Unió és Németország, azok, akik idehívták ezeket az illegális bevándorlókat? Közben a német politikai vezetés újra kritizálja hazánkat, a miniszterelnököt, így próbálkoznak elterelni a figyelmet hibás bevándorlási politikájukról. Ehelyett inkább azzal kellene törődniük, hogy Németországban újabb és újabb szexuális bűncselekményeket követnek el nők ellen az oda meghívott migránsok.
A nyugat-balkáni útvonalat lezárni nem, de stabilizálni sikerült. Viszont az embercsempészek újabb és újabb taktikát vagy útvonalakat találnak ki. Ennek részeként a migrációs útvonal most már a tengeren keresztül is vezet. Eközben több egyedül utazó nőt vagy gyereket indítanak el az embercsempészek. Idén havonta átlagosan ezer, kísérő nélküli gyerek jutott el Olaszországba, de a számuk nyáron várhatóan sokkal több lesz.
Tisztelt Államtitkár Úr! Ennek alapján kérdezem, miként kezelhető a fokozódó nyomás a magyar határon. Köszönöm a figyelmet. (Taps a kormánypártok soraiból.)
(Az elnöki széket dr. Latorcai János,
az Országgyűlés alelnöke foglalja el.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me