DR. KOVÁCS ZOLTÁN,

Full text search

DR. KOVÁCS ZOLTÁN,
DR. KOVÁCS ZOLTÁN, a Miniszterelnökség államtitkára: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársak! Nem kívánom felhasználni a lehetőséget, a 9 percet, csupán annyit szeretnék elmondani, hogy a képviselőtársak a bizottsági üléseken azokat a technikai módosító javaslatokat támogatták, illetve a bizottságok segítették a törvényalkotást abban, hogy egy pontosabb, precízebb, technikailag jobban megalapozott törvény készüljön el. Ami a lényeget illeti, az alapkérdés eldőlt korábban a Ház döntése alapján, tekintettel arra, hogy az átlag 30 százalékos béremeléssel együtt maga az állami tisztviselői törvény július 1-jével hatályba lép, hiszen a köztársasági elnök úr kihirdette. Ennek a részleteinek a kibontása, tulajdonképpen 79 törvényben történő átvezetése zajlik most a parlament előtt, ez mintegy 17 ezer főt érint a járási hivataloknál. Önálló jogviszony jön létre ezzel a törvényjavaslattal, de a korábbi Kttv. mögöttes jogszabályként rendelkezésre áll. Úgy gondoljuk, hogy a 12 sarkalatos törvényben sem érdemi dolgot érintünk, hanem egyszerűen az új törvényt, amelyet kihirdetett az elnök úr, azt átvezetjük ezen.
Tekintettel arra, hogy egyéni képviselői módosító javaslat nem került benyújtásra, így az egységes javaslatot támogatja a kormány, amelyet a június 2-ai ülésen elfogadott a Törvényalkotási bizottság, erre utalt egyébként Vas képviselő úr.
Tisztelt Képviselőtársak! Köszönjük az eddigi támogatást, és reméljük, hogy a holnapi zárószavazáson mind a feles, mind pedig a sarkalatos részek is átmennek, hiszen egy technikai módosítással így lesz kerek egész, a két törvényjavaslat így egészíti ki egymást. Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me