MAGYAR ZOLTÁN

Full text search

MAGYAR ZOLTÁN
MAGYAR ZOLTÁN (Jobbik): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Képviselőtársaim! Ahogy az általános vitában már elmondtuk, nagyon érdekelt a Jobbik abban, hogy a kárpótlás folyamatát és rendszerét lezárjuk igazságosan, és végre pontot tegyünk arra a tarthatatlan állapotra, ami ezen a területen az országban gyakorlatilag folyamatosan jelen van, rengeteg család életét mérgezi meg és a mindennapjait teszi tönkre. Ez a javaslat erre nyilvánvalóan nem alkalmas. Egy kis szegletében próbál meg rendet teremteni. Maga az irány egyébként támogatandó is lehetne a Jobbik részéről, tehát magával a javaslattal ilyen formában nincs gondunk.
Ugyanakkor szeretnénk, ha elfogadásra kerülne az a módosító indítványom, amely biztosítaná azt, hogy az ilyen módon az állam tulajdonába kerülő termőföld maradjon is nemzeti tulajdonban, hiszen jól láthatjuk, hogy a kormánynak jelenleg az állami földdel kapcsolatban komoly pálfordulása tapasztalható, és gyakorlatilag homlokegyenest szembemennek azzal, amit korábban hirdettek, azaz az állami földtulajdont lenullázzák és privatizálják. Ezt kívánja megakadályozni a módosító indítványom. Aki az előterjesztő részéről megjelent a bizottsági ülésen, el is mondta, hogy ez egyébként nem is titkolt szándék. Sikerült belőle kihúznom a második kérdésre, hogy azért akarja az állam ezeket a földterületeket ilyen módon megszerezni, hogy aztán később privatizálja, és az úgynevezett „Földet a gazdáknak” program keretében eladja. Ezzel tehát nem értünk egyet.
Amennyiben a módosító indítványomat elfogadják, ami biztosítana minket arról, hogy nemzeti tulajdonban marad az így az állam tulajdonába került termőföld, akkor minden további nélkül tudnánk támogatni ezt a javaslatot, ellenkező esetben azonban nem. Köszönöm, elnök úr. (Taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me