BANGÓNÉ BORBÉLY ILDIKÓ

Full text search

BANGÓNÉ BORBÉLY ILDIKÓ
BANGÓNÉ BORBÉLY ILDIKÓ (MSZP): Köszönöm, elnök úr. Tisztelt Miniszterelnök Úr! A 2010-14-es ciklusban még az is megismerhette Simicska Lajosnak a nevét, a Fidesz volt gazdasági igazgatójának a nevét, aki nem akarta. A Simicska érdekeltségi körébe tartozó Közgép Zrt. és leányvállalatai a kormányváltás utáni időszakban szédítő gazdasági sikereket értek el közbeszerzéseken és állami megrendeléseken. A Közgép 2012 végéig több mint 300 milliárd, 2013-ban pedig 358 milliárd forint értékű közbeszerzést nyert el. A Simicska Lajoshoz köthető vállalkozások azonban nem csak az építőiparban voltak sikeresek.
2015-ben ez a gyümölcsöző kapcsolat rothadni kezdett, kitört az Orbán-Simicska-háború, aminek a magyar adófizetők lettek a károsultjai, lásd az M4-es. Ez év június elején megjelent a hír, miszerint több mint egymilliárd forintot bukhatnak a magyar adófizetők azon, hogy a Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó Közgép Zrt.-t tavaly kitiltották a közbeszerzési piacról. Majd június 2-án derült ki, hogy lezárult az aszfaltügy, hazánknak 48 milliárd forintos büntetést kell fizetni, mert sok volt a korrupciógyanús közbeszerzés a részben EU-s támogatásból finanszírozott útépítéseknél. Ha megnézzük, itt is voltak Simicska Lajosnak érdekeltségei.
Tisztelt Miniszterelnök Úr! Körülbelül 50 milliárd forint büntetésről beszélünk, amit a magyar adófizetőknek kell megfizetni. Kérdezem tisztelt miniszterelnök úrtól: ki a felelős ezekért a büntetésekért? És tényleg a magyar adófizetőknek kell ezt megfizetni? Várom megtisztelő válaszát. (Taps az MSZP soraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me