ÍJGYÁRTÓ ISTVÁN

Full text search

ÍJGYÁRTÓ ISTVÁN
ÍJGYÁRTÓ ISTVÁN külgazdasági és külügyminisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselő Úr! Tisztelt Ház! Bajnai Gordon korábbi miniszterelnök 2009-ben összesen 20 hivatalos külföldi látogatást tett, az utazások összköltsége 190 millió 303 ezer 842 forint volt.
Az utazások közül kettő történt az Egyesült Államokba, 2009. szeptember 20-24. között New Yorkba, az utazás költsége 13 millió 557 ezer 400 forintot tett ki, míg a másik 2009. december 1-6. között Washingtonba történt, az utazás költsége 35 millió 727 ezer 132 forint volt. (Zaj.) A két út összesen 49 millió 284 ezer 532 forintba került. Fontos még megjegyezni, hogy ez a számsor az akkori árakat tükrözi, tehát az inflációval nem korrigált összeg.
2010-ben a volt miniszterelnök összesen nyolc hivatalos külföldi látogatást tett, január 1. és május 29. között. Az utazások összköltsége 40 millió 546 ezer 873 forint volt. Az akkori kormány, Gyurcsány Ferenccel és Bajnai Gordonnal az élén gazdasági válságba, az államcsőd szélére vezette Magyarországot, és Bajnai Gordon eközben több száz millió forintért tett utazásokat a világban.
Ezzel szemben az Orbán-kormány gazdaságilag stabilizálta az országot, a gazdaságot növekvő pályára állította, a külpolitikát pedig a magyar nemzeti érdekek szolgálatába állította. A nukleáris biztonsági csúcson Orbán Viktor miniszterelnök és delegációja Barack Obama elnök személyes meghívására vett részt. A nukleáris biztonsági csúcsra való meghívás elismerése volt Magyarország teljesítményének a nukleáris energia és a nukleáris biztonság területén. Köszönöm a figyelmet. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me