ROGÁN ANTAL,

Full text search

ROGÁN ANTAL,
ROGÁN ANTAL, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter: Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselő Asszony! Őszintén sajnálom, hogy önt kérték meg a frakciójából ennek a kérdésnek a feltételére. Elvégre ennek lehetnének szakavatott szakértői is, mert tudja, tisztelt képviselő asszony, a letelepedésikötvény-programmal kapcsolatos minden döntést a Magyar Országgyűlés a Gazdasági bizottság nyílt ülésének hatáskörébe utalt. Nyílt ülésen hoztunk meg minden egyes döntést, és az ön képviselőtársai ezeken az üléseken, kedves képviselő asszony, egyetlenegy kérdést nem tettek fel, soha egyetlenegy megjegyzést nem fűztek hozzá. Minden bizonnyal azért nem mernek itt a parlamentben egyébként most kérdést feltenni, pedig valójában ezt nekik kellene megtenni; ezt, gondolom, ön is tudja.
Nos, ami a másik dolgot illeti, tisztelt képviselő asszony, az önök kormányzása idején, ha jól emlékszem, önök eléggé hozzá voltak szokva ahhoz, hogy olyan offshore cégek léteznek, amelyek pénzt visznek ki az országból. Bár, bocsánatot kérek, elnézést, van olyan offshore cég, amelyik pénzt hozott be az országba Medgyessy Péter közreműködésével, aki az Alstomtól a feleségének 60 milliós születésnapi ajándékot kapott. De ezen egy kivétellel alapvetően pénzt vittek ki az országból nem kevés esetben az önök politikusaihoz vagy éppen vezetőihez kötődő offshore cégek.
Éppen ezért az önök számára ez egy nagyon szokatlan dolog, hogy van egy olyan program, ahol külföldiek pénzt hoznak be az országba. Egészen pontosan 250 milliárd forint bevétele származott ebből a magyar államnak egy olyan időszakban elindult programmal, amikor ráadásul a devizafinanszírozásunk is sok nehézséget okozott. Azt gondolom, hogy ez a program sikeres, ráadásul, ha összeveti más európai országok programjaival, akkor azt kell mondjam, hogy ahhoz képest ez a program még külön népszerű is, és ugyanazokat az elveket követi, amelyeket egyébként más országokban is megvalósítanak. Ami pedig a bevándorlási kérdést illeti, valljuk be őszintén, képviselő asszony, azért vagyunk mi két eltérő állásponton ebben az ügyben, mert az önök volt kormányának van egy bevándorlási stratégiája. Ők, a Gyurcsány-kormány a 2007-ben elfogadott döntésével 1 millió kínait akart letelepíteni állampolgárként Magyarországra. (Szórványos taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me