IKOTITY ISTVÁN

Full text search

IKOTITY ISTVÁN
IKOTITY ISTVÁN (LMP): Köszönöm, elnök úr. Tisztelt Államtitkár Úr! Ez a rendszer, amit önök most fölállítottak, Európa-szinten ismeretlen, sőt világszinten is párját ritkítja, nincs erre működőképes modell, ami ennyire központosítva működik. Ebbe, azt gondoljuk, bele van kódolva a sikertelenség, önök rossz irányba tolták tovább a biciklit.
Néhány gondolat erejéig szeretnék arra reagálni, hogy az önkormányzatok mennyire voltak eladósodva 2010-ben. El voltak, de pontosan tudja államtitkár úr is, hogy ez minek a következménye, annak a következménye, hogy az őszödi beszéd utáni önkormányzati vezetők többnyire fideszesek voltak, nem kapták meg a megfelelő finanszírozást, ekkor indultak azok az EU-s projektek, aminek az önerejét elő kellett teremteni.
Tehát megvan ennek a maga oka, azt gondolom, nem ezzel van összefüggésben, nem az önkormányzatok emiatti eladósodásáról beszélünk.
Államtitkár úr, rákérdeztünk a költségvetés vitáján is: ha 100 milliárd forintra van szükség a fenntartáshoz, még az államtitkár is azt mondja, Palkovics László, hogy legalább 55-re van szükség, önök pedig ehhez képest 21-et adnak, nem lesz ebből csőd, államtitkár úr?

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me