DR. VEJKEY IMRE

Full text search

DR. VEJKEY IMRE
DR. VEJKEY IMRE (KDNP): Tisztelt Elnök Úr! Köszönöm a szót. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! A terrorizmus elleni akcióterv részeként terjesztettük elő Magyarország Alaptörvényének hatodik módosítását. Ebben arra tettünk javaslatot, hogy különleges jogrendként vezessük be a terrorveszélyhelyzetet, és biztosítani szeretnénk a Magyar Honvédség bevethetőségét a terrorellenes küzdelemben. A jelenleg hatályos törvények szerint ugyanis a Magyar Honvédség nem vethető be a magyar emberek biztonságának garantálása érdekében. Az EU államainak viszont szinte mindenhol lehetőségük van arra, hogy a katonáikat rendészeti úton bevonják. A magyar kormány tehát nem kér többet annál, mint ami más uniós kormányoknak is rendelkezésre áll terrorveszélyhelyzet esetén.
Magyarország és a magyarok védelme érdekében szeretnénk mielőbb megkezdeni a terrorizmus elleni akcióterv végrehajtását. Minden józan ember láthatja, hogy Európában valós a terrorfenyegetettség, hiszen újabb és újabb terrorfenyegetésről, elfogott terroristákról szólnak sajnos mindennapi híreink. A Fidesz-KDNP parlamenti frakciója a kormánnyal közösen már a halálos áldozatokkal járó brüsszeli terrortámadások után közvetlenül eldöntötte, hogy egy terrorizmus elleni akciótervet készít. A terrortámadások számunkra nyilvánvalóvá tették, hogy a terrorizmus és a bevándorlás között szoros összefüggés van. Azokban az országokban, amelyek nem védték meg polgáraikat, megszűnt a mindennapok biztonsága. Az a célunk, hogy növeljük hazánk védelmi képességét, és fel tudjunk lépni a terroristákkal szemben.
Kérem, támogassák az Alaptörvény hatodik módosítását. Köszönöm megtisztelő figyelmüket. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me