KÓSA LAJOS

Full text search

KÓSA LAJOS
KÓSA LAJOS (Fidesz): Elnézést kérek, én csak azért nem akartam reagálni Schiffer úrra, mert azt gondoltam, ez a hattyúdala, tehát ilyen értelemben (Derültség.) most még kiélheti magát a parlamentben.
Tehát ez a körzet semmiképp sem nevezhető erős jobboldali gyökerekkel rendelkező körzetnek, ezzel együtt szeretném megköszönni a választóknak, hogy Lassingleitner Zsuzsát (sic!), a Fidesz képviselő-jét választották meg 420 szavazattal. Külön érdekessége ennek az eredménynek, hogy a második helyet a baloldali pártok közül a DK szerezte meg 244 szavazattal, a harmadik helyet a Jobbik, a negyedik helyet az MSZP jelöltje szerezte meg.
Mindenesetre azzal együtt, hogy szoktuk hangsúlyozni, és itt is a korrektség kedvéért, hogy az időközi választások csak korlátozottan értelmezhetők, és országosan csak megfelelő distinkciókkal vehetők figyelembe, egy biztos: azt nem lehet mondani, hogy Dunaújvárosban különösebben kormányváltó hangulat lenne, ha egy korábban baloldali gyökerű választókörzetben is így alakultak az eredmények. Nyilván azonban, tekintettel arra, hogy ebben a körzetben minden párt minden jelentős képviselője kampányolt, azért van országos tanulsága, nevezetesen, hogy a választók egy része továbbra is úgy gondolja, hogy a baloldal politikájából nem kér, különös tekintettel azokra a fejleményekre, amelyek az országban a legutóbb történtek.
Ne felejtsük el, hogy nem is olyan régen, a hétvégén az a meghökkentő helyzet állt elő Magyarországon, hogy a kiskunhalasi táborban, amely zárt tábor, és az illegális határátlépőknek az ott tartására szolgál, olyan lázadás tört ki, amely egyébként azért főleg érthetetlen, hiszen - ne felejtsük el - ezek az emberek már megszegték a törvényt, azért kerültek oda. Tehát nem egyszerűen arról van szó, hogy nem tartották tiszteletben a magyar törvényeket, hanem kifejezetten megszegték őket. És ehhez képest akkor, amikor ezek az események (Dr. Vadai Ágnes közbeszól.) zajlottak, az ellenzék egyáltalán nem állt a törvény és a rend oldalára, és egyáltalán nem mondta azt, hogy márpedig az még hagyján, hogy valaki jogalap nélkül ad be menekültstátusz iránti kérelmet, de hogy egyébként úgy jön be az országba, hogy eleve tudatosan megsérti a törvényeket, fittyet hány a magyar jogszabályokra, majd még egyébként neki áll feljebb, és mindenfajta olyan követeléssel áll elő, amit egyébként a magyar fogvatartottak sem szoktak hangsúlyozni, ez már tényleg sok embernél mutatta meg ennek az egész migrációs válságnak a fonákját, nevezetesen, hogy a Jobbik kivételével az ellenzékről el lehet mondani, hogy erősen migrációpártiak, és egész egyszerűen nem a magyar jog, nem a magyar törvények oldalán állnak, hanem az illegális határátlépők oldalán állnak.
Amikor inzultus éri a dohányboltban az eladót - ez is megtörtént most, a közeli napokban -, akkor sem ítélték el egyébként azt a bevándorlót, aki ezt végrehajtotta. Ne felejtsük el, ennél jóval kevesebbért, amikor nők ellen követnek el erőszakot, nagyon helyesen a parlament minden szereplője feláll, kikéri magának (Dr. Vadai Ágnes közbeszól.), és hangsúlyozza, hogy az erőszak semmi módon nem támogatható, főleg nem gyerekek, idősek és nők ellen (Dr. Vadai Ágnes közbeszól.), ekkor sem emelte fel senki sem a hangját. Teljesen nyilvánvaló, hogy abból a politikából (Dr. Vadai Ágnes: Miről beszélnek ezek? Megáll az ember esze!), amit az ellenzék az egész migrációs válság kapcsán mutat, a magyar választó nem kér, és nem lehet nem észrevenni, hogy a baloldalnak, illetve az MSZP-nek csak egy dolog jutott az eszébe: számonkérte a helyieket, követelve a helyi csoportelnök lemondását annak kapcsán, ami egyébként az MSZP egészének a kudarca volt ezen a választáson.
Még egyszer szeretném megköszönni (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.) a választók bizalmát, és igyekszünk rászolgálni. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me