SALLAI R. BENEDEK

Full text search

SALLAI R. BENEDEK
SALLAI R. BENEDEK (LMP): Tisztelt Elnök Úr! Sajnos a választ nem fogadom el. (Közbeszólások a kormánypártok soraiból.) Alapvetően felhívom a miniszter úrnak a figyelmét, hogy ha esetleg a Magyar Időkön és a saját maga által finanszírozott PestiSrácokon kívül (Derültség az ellenzéki képviselők soraiban.) mást is elolvasna, akkor tudná, hogy idáig minden pert elvesztett mindenki, aki ilyen állításokat tett. (Németh Szilárd István közbeszól.) Önök legutóbb azt állították, hogy 3 millió hektárom van, mert ennyire értenek a saját szakmájukhoz.
Látom, hogy a birtokokkal kapcsolatban megnézte ezeknek a feudális nagybirtokoknak a mennyiségét, látom azt, hogy jobban érdekli önt a történelem, mint az agrárium (Németh Szilárd István közbeszól.), de jobban nem ért hozzá, mert szemlátomást nem tudta ezeket az adatokat összerakni. (Közbeszólások a kormánypárti képviselők soraiból.)
Alapvetően az, amiről beszél, az arról szól, hogy a nagybirtokosok a támogatásoptimalizálás miatt felaprózták jogi személyekre az összes egységüket (Közbeszólás a kormánypártok soraiból: Akkor te is ezt csinálod!) és ugyanazokat a támogatásokat. Nem lett kisebb a birtok, szó nincs arról, hogy kevesebb (Közbeszólás a kormánypártok soraiból: Te is ezt csinálod!), akkor miért nem kevesebb a támogatás, amit kifizetnek? Nyilvánvalóan az történik, hogy ellopják ezeket a pénzeket is a barátaik, és ezért nem tud egyenes választ adni arra, hogy miért Mészáros Lőrincek és Csányi Sándorok országát építik…

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me