SALLAI R. BENEDEK

Full text search

SALLAI R. BENEDEK
SALLAI R. BENEDEK (LMP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Miniszterelnök Úr! Én ezt készséggel megtenném, ha nem éppen a harmadik körét kezdtük volna meg a termőföld-privatizációnak, amit eddig egyik kormány sem tett meg, csak az önöké vállalta fel, hogy megvalósítsa ezt az erőteljesen rablásnak tűnő tevékenységet.
Természetesen tiszteletben tartom azt, hogy 2014-et megelőzően is voltak kormányok, de sok dicséretet nem tudnék róluk mondani. Nyilvánvalóan volt valami oka annak, hogy egy idő után azt mondtam, bejönnék én is (Derültség a kormánypárti oldalon.), de az elmúlt két évnek sincs komolyabb eredménye. Viszont tisztelettel kérdezem miniszterelnök urat, részben azért, mert 26 éve koptatja ezeket a padokat, 24 évvel régebben, mint én, aztán lényegesen jobb képességű politikus, mint én: nekem két év sok volt ahhoz, hogy rájöjjek, a jogalkotás arról szól, hogy lehet rátennie a kezét a mindenkori kormánynak az állami vagyonra. Önnek mennyi idő kellett ehhez, ha jobb képességű politikus, mint én, ha nekem ez az elmúlt két évben simán lejött? Hogy a jogalkotás semmi másról nem szól, mint arról, hogy lehet a közvagyont lenyúlni?
Lesz-e ennek vége? Valamikor véget lehet-e ennek vetni, és vissza lehet-e nézni, hogy mi történt? Erre várom a válaszát. Köszönöm szépen. (Taps az LMP soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me