KARA ÁKOS

Full text search

KARA ÁKOS
KARA ÁKOS nemzeti fejlesztési minisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Szigorítottunk valóban 2015 decemberében, többedik lépés után az árubemutatókkal kapcsolatos szabályokon, és jelentem az Országgyűlésnek, hogy csökkent a visszaélések száma, bizonyos szegmensekben jelentősen csökkent az árubemutatókkal kapcsolatos visszaélések száma. Így az Országgyűlés pártjai között az előterjesztő KDNP-nek elévülhetetlen érdemei vannak ebben.
Tisztelt Képviselőtársaim! Valóban az volt a kormány szándéka, hogy az új szabályok által a részvételi kedv és ezáltal a potenciálisan veszélyeztetett vásárlók száma csökkenjen a klasszikus értelemben vett árubemutatók tekintetében. Tisztelt Képviselőtársaim! Ebben az esztendőben március 21. és április 15. között rendkívüli vizsgálatot rendeltem el, rendelt el a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, amit a kormányhivatalokkal közösen sikerrel hajtottunk végre. Ennek a tapasztalatai mutatják azt, hogy megszűnni látszik a klasszikus árubemutatókon, termékbemutatókon zajló komoly átverések, csalások száma. Így csökken a vonzereje is ezeknek a tevékenységeknek.
Tisztelt Képviselőtársaim! Teendőnk még van, hiszen úgy látjuk, hogy jelentős készleteket halmoztak fel az érintettek a termékbemutatókkal kapcsolatban, és miután ezeket nyilván piaci logika és önérdek alapján mindenképpen szeretnék még értékesíteni, ezért újfajta formákat kerestek, keresnek a megszigorított termékbemutatókkal kapcsolatban, megkezdődött a lakásokon való házalás, illetve üzlethelyiségekben történő álcázott árubemutatók, termékbemutatók.
Képviselőtársainkkal közösen a kormány újabb vizsgálatokkal, illetve újabb intézkedésekkel tud tenni azért, hogy ezt a fajta tevékenységet is tovább tudjuk szigorítani. Köszönöm szépen, képviselő úr, a figyelmét. (Taps a kormánypártok soraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me