VOLNER JÁNOS

Full text search

VOLNER JÁNOS
VOLNER JÁNOS (Jobbik): Köszönöm szépen. Tisztelt Miniszterelnök Úr! Meg szeretném öntől kérdezni - nagyon egyszerű a kérdésem -, kicsoda az a Habony Árpád.
Természetesen most nem arra vagyok kíváncsi, hogy zsúrpubinak számít-e az ön meghatározása szerint vagy sem. (Korózs Lajos nevetve: Zsúrpubi…) Bár ön nyilván jobban el tudja dönteni, mint én.
Én arra vagyok kíváncsi, hogy pontosan milyen szerepkörben dolgozik a kormány környékén, és milyen felhatalmazással bír. Azért kérdezem, miniszterelnök úr, mert ön a népesség-nyilvántartóhoz irányította a Habony Árpád iránt érdeklődő embereket, én azonban azt látom, hogy Habony Árpád több kormánytagnak jó barátja, közösségi megosztó oldalakon a családjai együtt mutatkoztak kormánytagok családtagjaival, illetve például azzal az izraeli üzletemberrel, aki a letelepedésikötvény-bizniszen sok milliárd forintot kaszált.
Azt láthattuk, ahogy Habony Árpád beindított egy új médiumot, egy új újságot, azonnal a közszférából megrendelések érkeztek hozzá. Elkezdett azonnal a frissen megalakuló újságjainál a Szerencsejáték Zrt., az MVM Paks-II., a Magyar Nemzeti Kereskedőház, a Zeneakadémia, a Nemzeti Vagyonkezelő, a Budapesti Temetkezési Intézet, a BKK és még jó néhány egyéb, köztulajdonban álló szervezet hirdetni.
Azért nem rossz kezdés ez egy ilyen frissen induló lapnak, illetve Tarlós István is azt mondta, hogy Habony Árpád nagyon hatékonyan közvetített a kormány és a közte zajló pénzelosztási vitában.
Tehát fölvetődik a kérdés, hogy pontosan ki is ez a Habony Árpád, akinek szívesen adnak - úgy tűnik - megrendeléseket az állami cégek, akinek még festményeket is kölcsönöz a Nemzeti Múzeum (Lázár János: A Szépművészeti!), és pontosan milyen felhatalmazással dolgozik a kormány környékén. Köszönöm szépen, miniszterelnök úr. (Taps a Jobbik padsoraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me