KONTRÁT KÁROLY

Full text search

KONTRÁT KÁROLY
KONTRÁT KÁROLY belügyminisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Én a Horváth Imre képviselő úr által feltett kérdések lényegét összefoglalóan, illetőleg az arra adott válaszok lényegét összefoglalva világosan és egyértelműen azt fogalmazom meg az ön által föltett kérdésre, hogy mi a célja ennek a törvényjavaslatnak. Ennek az a célja, hogy megvédjük Magyarországot, megvédjük Magyarország határait, megvédjük a schengeni külső határt, megvédjük a magyar emberek biztonságát. Ezt a célt szolgálja ez a törvényjavaslat.
Ha visszagondolunk az időben, akkor 2015. szeptember 4-én, illetőleg 5-én fogadta el a parlament azokat a törvénymódosításokat, amelyek a jogi védelmet kialakították a magyar-szerb, illetőleg később a magyar-horvát határon. Ezeknek a tapasztalatait, tehát az elmúlt közel kilenc hónap tapasztalatait figyelembe véve hozta meg az előterjesztést a kormány, illetőleg a Belügyminisztérium, hogy javítani kell ezeket a szabályokat. Mind a fizikai védelmet is javítani kell, fizikailag meg kell erősíteni a magyar-szerb határt, ez világos, hiszen ott jönnek át a legtöbben, és a jogi védelmet is pontosítani kell.
Tehát ennek az a célja, tisztelt képviselő úr, hogy a jogszabály, a törvény által biztosított lehetőséggel élve a rendőrség átkísérje ezeket a 8 kilométeren belül elfogott illegális migránsokat az államhatár védelmét szolgáló létesítmény kapuján; tehát átkísérje őket a kapun, és akkor onnan mehetnek. Ez a helyzet, képviselő úr. Tehát ez a törvény Magyarország érdekeit szolgálja, és kérem a tisztelt Országgyűlést, hogy fogadja el, hiszen a javaslat elfogadása esetén lehetőséget teremt a határon lefolytatott eljárás szabályainak széles körű alkalmazására és arra, hogy egyetlen migráns se tartózkodhasson jogellenesen az országban, és minden kérelmező ügyében gyors döntés szülessen.
Ezért tisztelettel kérem az Országgyűlést, hogy a javaslatot szavazatával támogassa és fogadja el. Köszönöm figyelmüket. (Szórványos taps a kormánypárti sorokból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me