A mező- és erdőgazdasági földek forgalmáról szóló 2013. évi CXXII. törvénnyel összefüggő egyes rendelkezésekről és átmeneti szabá…

Full text search

A mező- és erdőgazdasági földek forgalmáról szóló 2013. évi CXXII. törvénnyel összefüggő egyes rendelkezésekről és átmeneti szabályokról szóló 2013. évi CCXII. törvény módosításáról szóló törvényjavaslathoz benyújtott összegző módosító javaslatról történő döntés és a zárószavazás
Tisztelt Országgyűlés! Soron következik a mező- és erdőgazdasági földek forgalmáról szóló 2013. évi CXXII. törvénnyel összefüggő egyes rendelkezésekről és átmeneti szabályokról szóló 2013. évi CCXII. törvény módosításáról szóló T/10399. számú törvényjavaslathoz benyújtott összegző módosító javaslatról történő döntés és a zárószavazás. A Törvényalkotási bizottság összegző módosító javaslatát T/10399/10., összegző jelentését pedig T/10399/11. számon terjesztette elő.
Most az összegző módosító javaslatról döntünk. Tájékoztatom önöket, hogy a Házszabály 48. § (2) bekezdése alapján a Fidesz képviselőcsoportja a T/10399/10. számú összegző módosító javaslat 1., 3. és 8. pontjáról, a KDNP képviselőcsoportja pedig a 6. és 9. pontjáról külön szavazást kezdeményezett. Az összefüggésekre való tekintettel a külön szavazás kérése között együtt döntünk az összegző módosító javaslat 1., 3., 8. pontjáról, valamint a 6. és 9. pontjáról Ezután határozunk az összegző módosító javaslat további pontjairól. Az összegző módosító javaslat 1., 3. és 8. pontjában a bizottság a törvényjavaslat 1. §-ának és 3. §-ának módosítását, valamint a törvényjavaslat új 7. §-sal történő kiegészítését javasolja. Felhívom szíves figyelmüket, hogy a módosítójavaslat-pontok elfogadásához a jelen lévő országgyűlési képviselők kétharmadának igen szavazata szükséges.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e az összegző módosító javaslat 1., 3. és 8. pontját. Kérem, szavazzanak a jelenlévők kétharmadával! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés a módosítójavaslat-pontokat 158 igen, 36 nem szavazattal, 1 tartózkodás mellett elfogadta.
Az összegző módosító javaslat 6. és 9. pontjában a bizottság a törvényjavaslat új 6. és 8. §-sal történő kiegészítését javasolja. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e az összegző módosító javaslat 6. és 9. pontját. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés a módosítójavaslat-pontokat 158 igen, 35 nem szavazattal, 2 tartózkodás mellett elfogadta.
Most az összegző módosító javaslat egyszerű többséget igénylő további pontjairól határozunk. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a Törvényalkotási bizottság T/10399/10. számú összegző módosító javaslatának egyszerű többséget igénylő további pontjait. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés az összegző módosító javaslat további pontjait 157 igen, 35 nem szavazattal, 2 tartózkodás mellett elfogadta.
Tisztelt Országgyűlés! Most a zárószavazás következik. Felhívom szíves figyelmüket, hogy a T/10399/14. számú egységes javaslat sarkalatossági rendelkezése meghatározza a minősített többséget igénylő rendelkezések körét. Ezek elfogadásához a jelen lévő országgyűlési képviselők kétharmadának igen szavazata szükséges. Erre figyelemmel a zárószavazásra két részletben kerül sor.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a T/10399/14. számú egységes javaslat minősített többséget igénylő rendelkezéseit. Kérem, szavazzanak a jelenlévők kétharmadával! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés az egységes javaslat minősített többséget igénylő rendelkezéseit 158 igen, 36 nem szavazattal, 1 tartózkodás mellett elfogadta.
Most az egységes javaslat egyszerű többséget igénylő részeiről határozunk. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a T/10399/14. számú egységes javaslat egyszerű többséget igénylő rendelkezéseit. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés az egyszerű többséget igénylő rendelkezéseket 157 igen, 36 nem szavazattal, 1 tartózkodás mellett elfogadta.
(10.10)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me