LUKÁCS ZOLTÁN

Full text search

LUKÁCS ZOLTÁN
LUKÁCS ZOLTÁN (MSZP): Köszönöm szépen. Vártam a KDNP megszólalását, de nem érkezett. Mindenesetre nyilvánvalóan az ő sajtóban megjelent céljaiknak tökéletesen megfelel ez a törvényjavaslat, sőt egy kicsit tovább is megy ebben, úgyhogy reméljük, hogy az ő szavazataikra is számíthatunk.
Az ellenzéki pártok képviselőinek köszönöm a támogatást. Nyilvánvalóan annak szól ez, hogy a törvénymódosító javaslat egyértelműen a munkavállalók pártjára áll, és nyilvánvalóan Gúr Nándor képviselőtársam teljes mértékben igazat mondott akkor, amikor elmondta, hogy mennyi mindent, és talán a Jobbiktól is elhangzott, hogy mennyire szűkítették a munkavállalók lehetőségeit a munka törvénykönyvében, és ez egy kicsit visszaadna a munkavállalóknak. Hiszen tudjuk, hogy a pótlékok esetében pláne nagy baj van a munka törvénykönyvében, hiszen a délutános pótlék, az éjszakai pótlék, sőt most legutóbb néhány hete a készenléti szombati pótlék eltörlése is napirendre került, úgyhogy ebben az ügyben nagy a baj. Ez azért visszaadna sok mindent.
Én az LMP képviselőjének, Sallai R. Benedek képviselő úrnak mondanám, hogy amit ő elmondott, az ő javaslatukkal szintén egyetértettünk, főképpen a munkahelyi ellenőrzések szigorításának a fontosságával. Mi ezt megszavaztuk, amikor ők kérték, sajnos a kormánypártok ezt is leszavazták. Ha valamilyen módon lehetne, hogy ez a javaslat idekerüljön a Ház elé, és megszavaznák a tárgysorozatba vételét, mert úgy gondolnák, hogy a munkavállalók pártjára állnak, akkor esetleg az ezekben a témákban benyújtott kapcsolódó módosító indítványoknak mi nem lennénk az ellenére, és szívesen szavaznánk erről együtt.
Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Nagyon kérem a kormánypárti képviselőket is, hogy tekintsenek el attól, hogy mi a központi direktíva, gondolják meg azoknak az embereknek a helyzetét, akik vasárnap dolgoznak, és nem csak a kereskedelemben, és engedjék meg, hogy ez a törvény idekerülhessen. Köszönöm szépen. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me