DR. MENGYI ROLAND

Full text search

DR. MENGYI ROLAND
DR. MENGYI ROLAND (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! Az Országgyűlés tavaly december 15-én fogadta el a kárrendezés új feltételeit tartalmazó kárrendezési törvényt, ami rendkívül nagy segítséget nyújtott és nyújt most is a Quaestor-károsultaknak. Az eltelt időben azonban többen jelezték az anomáliákat, illetve azt, hogy nyilvánvalóvá vált, hogy ezt a hozamszámítási kérdést rendezni kell az egyik kibocsátott Quaestor-kötvény tekintetében. Ez egy rendkívül rövid, de annál fontosabb javaslat, és nyilvánvaló, hogy a Quaestor-károsultak érdekében elengedhetetlen, hogy ezt ugyanilyen rövidséggel, pontossággal és gyorsasággal elfogadja az Országgyűlés. Ezért is kértük a házszabálytól való eltérést.
Hogy miről van szó, azt az előterjesztő államtitkár asszony, illetve a Törvényalkotási bizottság előadója világosan elmondta. Az egyik kibocsátott kötvény tekintetében jelezték, hogy nemcsak kibocsátáskori, de másodpiacokon történő értékesítés kapcsán eltér a hozamszámítás, illetve a kamattal összefüggésben történt számítási összeg. Ezt rendezi ez a módosító javaslat. Természetesen a módosítás a már folyamatban lévő ügyekre is vonatkozna, tehát akik már a Kárrendezési Alaptól megkapták a levelet, amelyben összeget határoztak meg számukra, illetve az eljárás egyéb részleteit.
Tisztelt Képviselőtársaim! Meglátásom szerint ez a javaslat pontosító és olyan pontosító rendelkezéseket tartalmaz, ami a jogosultak számára egyértelműen kedvezőbb helyzetet teremt, ezért nemcsak ezen praktikus okokra, de a Quaestor-károsultak iránt érzett felelősségünkre is tekintettel kérem képviselőtársaimat, hogy támogassák a javaslatot. Köszönöm szépen a szót. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me