DR. VAS IMRE,

Full text search

DR. VAS IMRE,
DR. VAS IMRE, az Igazságügyi bizottság előadója: Köszönöm szépen a szót. Az Igazságügyi bizottság álláspontja szerint a bizottságnak és elnök úrnak, mint aki az ülést jogosult összehívni, abban kellett döntenie - miután az Országgyűlés 9-én, 14 óra körül elfogadta az üléshét programját -, hogy vagy plenáris ülés alatti időpontra hívja össze a bizottság ülését, amit külön engedély nélkül nem tehet meg, vagy pedig ezt a napirendet, tárgysorozatba vételt egy kicsit később, valóban egyébként később a 30 napnál, tárgyalja.
Elnök úr úgy döntött, hogy ezt később tárgyalja. Egyébként május 9-én, amikor az Igazságügyi bizottság ülése volt, még nem járt le a határidő, az én számításaim szerint május 12-én járt le a határidő. Eredetileg az volt az a terv, hogy tartunk még azon a héten egy bizottsági ülést, ami benne lett volna a határidőben. Sajnos a plenáris ülés elfogadott programjának megfelelően ezt nem sikerült megtartani. A kérdés másik része arra vonatkozott, hogy ilyenkor melyik bizottság jár el.
Ez a házszabályból egyértelműen levezethető, hogy akkor is, ha az Igazságügyi bizottságban történik, vagy azzal kapcsolatban van bárkinek ügyrendi állásfoglalás iránti kérelme, akár eseti, akár általános jellegű, akkor is az Igazságügyi bizottságnak kell eljárnia, nekik kell megítélni. Nyilván, ha valaki elégedetlen az Igazságügyi bizottság álláspontjával, akkor a plenáris üléshez fordulhat, mint ahogy tette ezt is.
Álláspontunk szerint ez az állásfoglalás megfelel a jogszabályoknak, úgyhogy kérjük, hogy a Jobbik indítványát az Országgyűlés utasítsa el, azaz hagyja helyben az Igazságügyi bizottság állásfoglalását. Köszönöm, hogy meghallgattak.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me