DR. JÓZSA ISTVÁN

Full text search

DR. JÓZSA ISTVÁN
DR. JÓZSA ISTVÁN (MSZP): (Hangosítás.) Köszönöm szépen, elnök úr. Folytatnám az előbb megkezdett közpénzügyi ellenőrzésre történő felhívást az Állami Számvevőszék elnöke felé. Szeretném levezetni, hogy a Garancsi István érdekeltségi körébe tartozó MET-gázüzlet miért közpénz, és miért lenne arra szükség, hogy az Állami Számvevőszék ellenőrizze azt a mintegy 150 milliárdnyi átvándorolt közpénzt, ami átkerült a MET hasznába ahelyett, hogy a Magyar Villamos Műveknél csapódott volna le.
(11.20)
Azt hiszem, azt nem szükséges megindokolni, hogy az MMV Zrt. tevékenysége az ÁSZ… (Jelzésre:) Nagyon hangos? (Jelzésre a képviselő felteszi a mikrofonját.) Én nagyon hangosnak éreztem a hozzászólásomat, de lehet, hogy pont azért, mert nem volt rajtam a mikrofon.
Tehát a MET-et, kérem, ellenőrizzék, ugyanis a MET azáltal tudott behozni olcsón megszerzett ausztriai gázt, hogy egy rendelettel kijelölték őt vezetékhasználónak a HAG-vezetékre, ezt ő átadta a határ túlsó oldalán a fő MVM Zrt.-nek, és ő a miniszteri engedély birtokában áthozta a határon. A miniszteri engedélyt természetesen közcélra adták ki, hogy a stratégiai gáztárolóban legyen olcsó gáz, illetve a távfűtőműveknek legyen olcsó gáz, ezt követően érthetetlen módon, szakmai felkészületlenségre való tekintettel az MVM Zrt. újra eladta 2 forint haszonnal a MET Magyarországnak akkor már, és a MET Magyarország mintegy 30-32 forint haszonnal adta tovább. Kérem, ezt vizsgálják ki! Köszönöm. (Szórványos taps az MSZP soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me