SZILÁGYI GYÖRGY

Full text search

SZILÁGYI GYÖRGY
SZILÁGYI GYÖRGY (Jobbik): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! Elszámoltatás: négyévente hallhatjuk ezt a szót minden egyes választási kampányban, azoktól a pártoktól is, amelyek a választások után kormányra kerülnek. Az elmúlt 26 évben minden választásnál ezzel kampányoltak a későbbi kormánypártok is. Így tettek önök is, hiszen az elszámoltatás hangsúlyos kérdés volt a 2010. évi kampányban, folyamatosan nyolcéveztek, folyamatosan mutogattak a szocialistákra, egyébként jogosan, hiszen a szocialistáknál valóban nagyon sok korrupciós és gazdasági ügy volt, amit fel kellett volna tárni.
Aztán önök kormányra kerültek, és maradt ugyanaz a retorika a kormányra kerülésük után is, ami a választások előtt volt. Hiába voltak pozícióban, az elszámoltatásnak nyomát sem lehetett látni, sőt azt hittük mindig a választások során, hogy majd ennél nincs lejjebb, de aztán volt lejjebb, vagy úgy is mondhatjuk, hogy feljebb, hiszen önök törvényi szintre emelték a korrupciót, központosították a korrupciót, és most már nem is titkolják nagyon azt, hogy a korrupció különféle formáival élnek az elmúlt hat évben.
Tegnap itt a parlamentben feltettem az államtitkár úrnak egy kérdést az offshore cégekkel kapcsolatosan, azokkal az offshore cégekkel kapcsolatosan, azzal a 260 offshore céggel kapcsolatosan, amelyet a Miniszterelnökség nyilvánított offshore cégnek és hozott nyilvánosságra a saját holnapján, és megkérdeztem, hogy ha ezeket a cégeket önök offshore-nak nyilvánították, és törvénytelen az ilyen cégekkel bárminemű szerződés, bárminemű közbeszerzési szerződés megkötése, akkor hogyan lehet, hogy ezek a cégek mégis súlyos milliárdokat keresnek, és súlyos milliárdokat kapnak önöktől.
(9.50)
Akkor államtitkár úr, az orbáni triumvirátus szipogó és sziporkázó tagja, Habony Árpád által előre megírt szövegből azt a választ adta, hogy hát Alstom és Medgyessy Péter. Valóban gond az Alstom és Medgyessy Péter ügye, csak azt felejti el mondani, hogy nem Magyarországon kezdték el feltárni ezt az ügyet, nem lenne Alstom-ügy akkor, ha az angolok, a britek nem kezdték volna el ezt az ügyet bolygatni.
Csak egy dolgot felejtett el, államtitkár úr: ezt a Medgyessy Pétert önök az elmúlt hat évben nem elszámoltatták, nincs Magyarországon nyomozás ellene, hanem kitüntették, Szijjártó Péter tüntette ki ezt az embert. Azt is elfelejtik megemlíteni, hogy például Kóka Jánossal szemben nincs nyomozás, nincs elszámoltatás, hanem diplomata-útlevelet adnak neki, és ugyanúgy Szijjártó Péterrel jár folyamatosan, járja a világot, és köti az üzleteket.
Elfelejtik azt is elmondani, hogy az a Farkas Flórián még mindig ott ül az önök padsoraiban, aki 1,6 milliárd forinttal nem tud elszámolni. Úgy bíztak erre a Farkas Flóriánra egyébként 1,6 milliárdot, hogy ez az ember háromszor volt büntetve már élete során, és egyszer már köztársasági elnöki kegyelmet is kapott, szintén gazdasági bűncselekményekkel, szintén az ORÖ-val kapcsolatosan. Elszámoltatták ezt a Farkas Flóriánt? Nem. Önök inkább törvényt akarnak módosítani arra vonatkozóan, hogy hogyan kerülhet újra az ORÖ élére, hogyan bízhatnak újra majd milliárdokat erre az emberre.
Aztán ott van Matolcsy György esete az MNB-nél. Matolcsy György a közpénzeket a haverokra, a barátokra, a saját könyvére, és még ki tudja, mi mindenre költi. Ezt a Matolcsy Györgyöt önök megpróbálják egyáltalán bármilyen úton-módon jobb belátásra bírni? Nem, hiszen az alelnökük, Kósa Lajos arra is hajlandó, hogy azt mondja, a közpénz nem közpénz, el lehet tüntetni ezeket a dolgokat.
Aztán itt van Bitay Márton esete, aki Mészáros Lőrinccel, a nemzet gázszerelőjével - aki nagyon jó iskolákat végzett, hiszen hiába gázszerelő, ő egy közgazdasági csoda, aki bárhová nyúl, ott arany terem, bárhova lép, azt a földet rögtön meg tudja vásárolni, hiszen van rá pénze -, evvel az emberrel kávézgat, és rá két órára visszavonják azokat a földárveréseket, amelyek az ő bérelt területeit érintik. Van ennek bármilyen következménye? Nincs semmilyen következménye, sőt folyamatosan azt halljuk önöktől - hiszen sorolhatnánk ezeket az eseteket a végtelenségig -, sorozatosan azt halljuk önöktől, vagyis legfőképp, ami felháborító, a miniszterelnöktől, Orbán Viktortól, aki megvédi ezeket az embereket, aki most miniszterelnöki kegyelemben részesíti ezeket az embereket ahelyett, hogy felelősségre vonná őket, olyanokat hallunk például Matolcsy György esetében, hogy majd akkor fog bármit tenni ellene, ha az ég és a föld összeér. Nincs vizsgálat, hanem csak arrogáns, nagyképű és az emberek szemébe nevető szavak vannak. (Zaj.)
Én úgy gondolom, hogy akkor kell egy égszakadás-földindulás ebben az országban, hogy végre el legyen takarítva az az elmúlt 26 év, hogy végre el legyenek takarítva a XX. századi pártok. Ezt legkésőbb a 2018-as választások során a magyar állampolgárok a szavazataikkal tudják megtenni. Bízom benne, hogy végre eltakarítják a XX. századi pártokat a parlament környékéről (Az elnök csengetéssel jelzi az időkeret leteltét.), és a XXI. században a XXI. századi pártokkal újrakezdjük az ország felépítését. Köszönöm, hogy meghallgattak. (Taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me