DR. JÓZSA ISTVÁN

Full text search

DR. JÓZSA ISTVÁN
DR. JÓZSA ISTVÁN (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Örülök, hogy Hargitai képviselő úr még itt van körünkben, nemcsak azért, mert meglepő, hogy a többségi oldal tartalmában is figyelemmel kíséri az ellenzéki képviselők hozzászólását, ez őszintén jólesik, de neki szeretném jelezni, hogy pont az az okfejtés, amit ön kifejtett, hogy a fogyasztó nem nézi meg a benzinkútnál, hogy milyen jogszabály, milyen rendelet alapján szolgálják őt ki.
(13.00)
Pont ezért jelent számára magasabb fokú védelmet, ha nem az egyébként könnyebben változtatható lobbiérdekek alapján talán könnyebben átírható kormányrendeletben van benne, hogy őt milyen minőségű termékkel kell hogy kiszolgálja az éppen aktuális benzinkutas, hanem az üzemanyag minőségére vonatkozó előírás magában a törvényben van benne. Egyébként, hogy mennyire nem az a fontos, amit mondott, hogy hány oldal ez a törvényjavaslat, az oldalszámban benne van, csak nem a normaszövegben, hanem az indoklásban. Tehát terjedelmi akadálya ennek nincs, hogy az indoklásból átemeljük a normaszövegbe a szabványra történő hivatkozást. Tehát én megnyugtatóbbnak tartanám fogyasztóvédelmi szempontból, ha ezt a pontosítást elvégeznék.
Egyébként az előterjesztés pozitívumai, nagyon remélem, hogy jelentkezni fognak, és azok a lehetőségek, amit az elektronizáció megteremt, tényleg a jövedékiadó-beszedés fegyelmét, pontosságát javítani fogják.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me