TÁLLAI ANDRÁS

Full text search

TÁLLAI ANDRÁS
TÁLLAI ANDRÁS nemzetgazdasági minisztériumi államtitkár: Bocsánat. (Felteszi a mikrofont.) Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Egyetlenegy kérdéshez szeretnék hozzászólni, mégpedig a mű-em-lék-felújítás kedvezménye kérdésköréhez. Mégpedig azért szeretnék, mert minden egyes szocialista képviselő fölszólal, és 30 milliárdos adókedvezmény lehetőségéről beszél, és valami nagy, nem tudom, csalásról beszél, amikor a következők a tények, szeretném elmondani a frakciónak.
Ezt a féle adókedvezményt a Magyar Szocialista Párt vezette be. Ez a féle adókedvezmény 2010. január 1-jétől működik. Önök műemlék-felújításra vezették ezt be. Semmiféle korlátja nem volt az adókedvezménynek, jelenleg van, és semmilyen előírás nem volt az adókedvezményre, például nem kellett örökségvédelmi igazolást sem benyújtani ahhoz, hogy az adókedvezményt valaki igénybe vegye. Most ennek az adókedvezménynek a korrekciója, módosítása, modernizálása történik meg. Ezt bírálja most az MSZP, tehát a saját maga módosító javaslatát. Ez is mutatja azt, hogy milyen ellentmondásos a hozzáállásuk az adótörvényhez. Azt sem tudják egyébként, hogy mit bírálnak.
Azért voltam kénytelen ezt elmondani, mert minden egyes szocialista felszólalásnak fő eleme volt ez a kérdés, hogy helyére kerüljön, hogy maga a Szocialista Párt vezette be ezt a típusú adókedvezményt. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me