SZABÓ SZABOLCS

Full text search

SZABÓ SZABOLCS
SZABÓ SZABOLCS (Független): Köszönöm a szót, elnök úr. Gyorsan erre akartam reagálni, hogy nincs igazam abban, hogy ennyivel megdrágult a költségvetés. Az a helyzet, hogy amikor 2013. július 19-én megnyertük a pályázatot, a Magyar Úszószövetség, volt egy sajtótájékoztató, ott volt Vígh László kormánybiztos, ott elhangzott szó szerint: 8 milliárd forint lesz az úszópalota. Majd ezután került be az általam már sokszor emlegetett kormányhatározatba a 14 milliárd-párszázmillió forintos program, költséggel pontosan alátámasztva 2016-ig. És mint említettem, 2017-ben az eredeti terv szerint is nekünk már versenyt kellett volna rendezni abban az uszodában. Arra 14 milliárd volt, és az nem mind az uszoda.
Most ehhez képest ott tartunk, hogy maga az uszoda ennél jóval többe kerül, tehát nem 3 milliárdos költségnövekedés van. De még ha csak erről beszélnénk, akkor az rendben is lenne. Mert építsünk egy rendes uszodát, az rendben van. De valóban, az összes többi költség, ami rárakódik, az növeli meg 90 milliárdra ennek az egész projektnek a költségeit, és tényleg követhetetlen, hogy miért, hol és mit építünk. Annyit tudunk csak, hogy semmilyen szabályt nem kell hozzá betartani, aztán majd lesz, ami lesz.
Nyilván, valóban erre hivatkozva mondjuk azt többször, hogy ha itt ilyen szabályok szerint történik a dolog, és itt ilyen költségtúllépés van, akkor mi lenne egy olimpiánál, ami 3 ezer milliárd forintos költségű összességében. Szorozza be mindenki, és kap egy olyan számot, hogy elájul. Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me