FIRTL MÁTYÁS

Full text search

FIRTL MÁTYÁS
FIRTL MÁTYÁS (KDNP): Tisztelt Államtitkár Úr! A legsikeresebb sportágaink között tartjuk számon a vizes sportokat, és mint tudjuk, jövőre, július második felében Budapest és Balatonfüred rendezi meg a FINA vizes világbajnokságát, amely egyfelől a sportág népszerűsítése miatt, másfelől az olimpiai pályázatunk megítélése miatt is rendkívül fontos.
Tisztelt Államtitkár Úr! A híradásokból halljuk, hogy a létesítmények fejlesztése jó ütemben halad, és remény van arra, hogy határidő előtt elkészülhessenek minden igényt kielégítően a helyszínek, amelyek várják a vizes sportágak magyar és külföldi versenyzőit. Itt hívnám fel a tisztelt képviselőtársaim figyelmét a balatoni helyszín fontosságára. Budapest mellett az egész balatoni régió profitálhat a rendezvényből, nemcsak az idelátogató szurkolókra kell itt gondolnunk, hanem arra a reklámértékre, amelyhez azáltal jut a tó, hogy a sport mellett megmutathatjuk természeti, kulturális és turisztikai értékeinket is. Budapesten pedig komoly városfejlesztést igényel a rendezvény megfelelő szintű megrendezése, az építési programokat hibátlanul kell megvalósítani, a versenyeket pedig profi módon lebonyolítani.
Nagyon fontos, hogy ezek a beruházások ne csak önmagukért, ne csak a versenyek helyszíneként, hanem később is jól hasznosulhassanak, hosszú távon profitálhasson belőle a sportot megismerő gyerek, sportszerető felnőtt és testi-szellemi frissességét megtartani vágyó idős ember is. Mivel ekkora nemzetközi esemény több százezer vendéget fog vonzani, számolnunk kell a turizmus megmérettetésével is, a szálláshelyek, a megfelelő kiegészítő programok biztosítása hosszú távon megtérülő beruházása lesz nemcsak a két városnak, hanem az egész országnak.
Mindezek alapján kérdezem államtitkár urat, milyen lépéseket tett eddig és tesz a kormány a jövőben e nagyszabású rendezvény sikeres lebonyolítása érdekében, milyen különleges fejlesztések, sajátos helyszínek és reklámelemek fokozhatják az esemény még nagyobb nemzetközi sikerét. Várom államtitkár úr megtisztelő válaszát. (Taps a kormánypártok padsoraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me