KONTRÁT KÁROLY

Full text search

KONTRÁT KÁROLY
KONTRÁT KÁROLY belügyminisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Úr! A budai vasútfejlesztés, a kapcsolódó köztéri területfejlesztés és csomópontfejlesztés megvalósítása érdekében szükséges intézkedésekről szóló kormányhatározat szerint a fejlesztési tárca előkészítési feladatok elvégzésére kapott megbízást. Az előkészítési feladatok eredményeként a tárca 2016 őszén terjeszt átfogó koncepciót a kormány elé a budai vasúti közlekedés fejlesztéséről.
A kiemelt jelentőségű budapesti beruházásokról szóló kormányhatározat a következő projektek előkészítését célozza meg: háromvágányú kapcsolat tervezése Kelenföld és Ferencváros állomások között új elővárosi megállók kialakításával, köztük a 3-as metróhoz kapcsolódó Népliget-Fradiváros megállóval, valamint a ráckevei HÉV-vonal fejlesztése és az egységes fővárosi kötöttpályás közösségi közlekedési hálózatba integrálása.
Tisztelt Országgyűlés! A felsorolt fejlesztések is mutatják, hogy a kormányzat közlekedéspolitikájának kiemelt célja az elővárosi vasúti közlekedés fejlesztése. Ennek köszönhetően hat korszerű, alacsonypadlós, Stadler FLIRT típusú motorvonat beszerzése valósulhatott meg a 150-es vonal elővárosi szakaszára. Emellett az utóbbi években több elővárosi megállónál épült korszerű, nagykapacitású P+R parkoló. Köszönöm a figyelmüket.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me