KONTRÁT KÁROLY

Full text search

KONTRÁT KÁROLY
KONTRÁT KÁROLY belügyminisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Asszony! A kormány nagyon fontosnak tartja az önkormányzatokkal való együttműködést annak érdekében, hogy Magyarország polgárai az önkormányzatok által nyújtott közszolgáltatást mindenhol azonos színvonalon, megfelelő mértékben, azonos módon tudják igénybe venni. Ezt a szándékot aláhúzza, hogy az önkormányzati vagyonnal és közpénzekkel történő felelős gazdálkodás biztosítása nemzeti érdek. A kormányzat számára kiemelt jelentőségű, hogy az önkormányzatok feladatfinanszírozási problémái időben felszínre kerüljenek, és az önkormányzati eladósodási folyamatok megindulása felismerhető és megakadályozható legyen. Emlékeztetem önt és a tisztelt Házat, hogy a kormány - felismerve a településeket sújtó problémákat - az adósságkonszolidációban összesen 1368 milliárd forint adósságot vállalt át, megszabadítva a településeket a működésüket, a mindennapi munkavégzésüket ellehetetlenítő adósságtehertől.
Tisztelt Képviselő Asszony! A közoktatással kapcsolatos álláspontunk világos és egyértelmű. A céljainkat az Emberi Erőforrások Minisztériuma világosan megfogalmazta. Azt szeretnénk, hogy Magyarország valamennyi iskolájában valamennyi magyar gyermek, valamennyi magyar tanuló azonos színvonalon, kiszámíthatóan, biztonságosan kapja meg azokat a szolgáltatásokat, azt a tudásanyagot, amely az ő előrejutásához szükséges.
Ami a többi észrevételt, illetve a többi megfogalmazott követelést illeti, engedje meg, hogy a migránsokkal kapcsolatos észrevételre reagáljak. Az előbbi napirendi pont tárgyalása során is világosan megfogalmazódott a kormány álláspontja a tekintetben, hogy Magyarország területén jogellenesen egyetlen migráns sem tartózkodhat. Ezt szolgálta az a törvény, amelynek az általános vitáját az imént fejezte be a parlament. A migránsok átmeneti elhelyezésével kapcsolatban világosan elmondtuk, hogy ez egy kényszerhelyzet, tisztelt képviselő asszony. Mi sem örülünk annak, hogy migránsokat kell egyetlen magyarországi településen elhelyezni, de mégis ezt a helyzetet meg kell oldani, és ezt együttműködéssel tudjuk megoldani.
A kormány megteremti azokat a feltételeket, amelyek az adott településeken élők biztonságát szolgálják. Utalni szeretnék itt Körmendre is. (Bana Tibor: Igen!) Körmenden is megvalósítjuk azokat a feltételeket, amelyek az ott élők biztonságát szolgálják. Például ennek érdekében a kormány, illetve a Belügyminisztérium nemrég döntött arról, hogy a közterületi kamerarendszer bővítésére és a nagyobb biztonság nyújtására 24 millió forint támogatást biztosít Körmend városának. Napi kapcsolatban vagyunk a település vezetőjével, Bebes István polgármester úrral, akinek egyébként, a körmendi képviselőtestületnek és a Körmenden élőknek ezúton is szeretném megköszönni az együttműködésüket és a megértésüket. Szeretném elmondani, hogy a kormány, a Belügyminisztérium, a rendőrség, a Bevándorlási Hivatal, a honvédség, a magyar hatóságok mindent megtesznek annak érdekében, hogy a körmendiek és minden olyan település, ahol jelenleg még ilyen elhelyezés van, a biztonságuk garantált legyen.
Még egyszer mondom, arra kérem a tisztelt képviselőtársaimat, hogy azokat a törvényeket, amelyek ezt a célt szolgálják, támogassák. Támogassák a népszavazást, hiszen a kényszerbetelepítést ellenezzük. Úgy gondolom, a kormány világosan megfogalmazta ebben a kérdésben Magyarország érdekeit. Nagyon fontos az, hogy ebben a kérdésben minden magyar állampolgár megkapja a lehetőséget, hogy az egyszavazatnyi felelősséggel élve hozzájáruljon Magyarország biztonságához. Köszönöm a figyelmüket.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me