PETNEHÁZY ATTILA

Full text search

PETNEHÁZY ATTILA
PETNEHÁZY ATTILA (Fidesz): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Államtitkár Úr! Hölgyeim és Uraim! Mint az bizonyára önök előtt is ismeretes, Nyíregyházán tavaly év végén adták át a több mint 15 milliárd forintból elkészült tömbkórház épületeit, amelyben XXI. századi körülmények között gyógyulhatnak a nyíregyháziak, a megye polgárai. Külön szót érdemelne ez a történelmi beruházás, de most nem erről kívánok beszélni.
Még a decemberi átadást megelőző napokon a Jobbik egyik helyi képviselője döbbenetes kijelentést tett. Azt állította, hogy a korábbi onkoradiológiai tömb bontásából keletkezett sugárzó anyagokat nem szabályszerűen kezelték, ezért sugárveszély van a kórházban. Természetesen a kórház azonnal és dokumentumokkal alátámasztva cáfolta ezt. De mindez nem hatotta meg a Jobbik politikusait. Apáti István márciusban már arról beszélt, hogy kénytelenek lesznek feljelentést tenni, mert ők bizony úgy gondolják - a tények ellenére -, hogy mégiscsak nekik van igazuk. Egy hónappal később Apáti képviselőtársam nem átallotta mindezt még egyszer megismételni.
Habár nem vitatom el természetesen képviselőtársam véleménynyilvánításhoz való jogát, de nem ártott volna az ügyet valamilyen körültekintéssel kezelni, hiszen kijelentésével beteg emberekben keltett bizonytalanságot, és a projektben dolgozó szakembereket nevezték hazugnak, csalónak. Két héttel ezelőtt pedig napvilágra kerültek azok a hivatalos dokumentumok, amelyek természetesen alátámasztják, hogy az építkezés és a bontás is szigorú előírásoknak megfelelően történt, és az Országos Közegészségügyi Központ vizsgálata is megerősítette, hogy semmilyen veszély nem áll fenn a kórházban.
Azt hiszem, két dolgot mindenképpen leszűrhetünk a dologból. Azt, hogy ha a jobbikos képviselők egészségügyről beszélnek, akkor szavaik hitelessége legalábbis megkérdőjelezhető. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.) A másik az, hogy ideje volna bocsánatot kérni.
Tisztelt Államtitkár Úr! Megkérdezném, hogy a jövőben (Farkas Gergely: Ne kérdezz meg semmit!) hogyan lehetne kiküszöbölhető, hogy párttagok és pártemberek félelmet keltsenek (Farkas Gergely: Ülj le!) politikai tőkét kovácsolván. (Korózs Lajos: Három percet beszélhet? - Taps a kormánypártok padsoraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me