PÓCS JÁNOS

Full text search

PÓCS JÁNOS
PÓCS JÁNOS (Fidesz): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Miniszter Úr! Tisztelt Ház! Lenyúlás, korrupció, mutyi, tolvajbanda, és még cifrázhatnánk az elmúlt hónapok, évek ellenzéki felszólalásainak idézeteit. Ha készítenénk egy összesítést, az utóbbi időben hányszor és kinek a szájából hangoznak el ezek a kifejezések, akkor minden bizonnyal Sallai Róbert Benedek képviselőtársunk előkelő helyen szerepelne. Persze tudjuk, senki nem fukarkodik a jelzőkkel vagy az akciókkal, amikor a kormány munkáját kell kritizálni, ez egy ilyen műfaj, már annak is örülhetünk, hogy az ominózus tavalyi trágya nem ide a bársonyszékek közé került Sallai Róbert Benedek képviselő úrnak a platójából. (Z. Kárpát Dániel: Lehet, hogy jobb helye lett volna.)
Tisztelt Miniszter Úr! De nézzük, hogy Jász-Nagykun-Szolnok megyében hogyan dolgozik az ellenzék! Ahogy tudjuk, korábban a Sallai képviselőtársunk által vezetett tiszántúli működő természetvédelmi egyesület közel 20 millió forint pályázati pénzt költött a túrkevei malom felújítására. Tisztelt Miniszter Úr! Ez a malom szakszerű állagmegóvási munkára lett volna rászorulva, ezzel szemben közel 20 millió forint elköltésre került, és a malom ezen a módon összedőlt (Két képet mutat fel. - Közbeszólás a Jobbik soraiból: Tiltott szemléltető eszköz!); ahogy Sallai Róbert képviselőtársunk mondja, számára érthetetlen okból. Az egyesület és Sallai képviselőtársunk széttárja a kezét, mintha nem is ő lett volna a felújításért felelős.
Tisztelt Miniszter Úr! Adódik a kérdés: a pályázati pénz közpénz, felelős felhasználása mindannyiunk felelőssége. Tisztelt Miniszter Úr! Az összedőlt malomból hová lett a cement? Hová lett a mész? És hol van a beruházói és vagyonkezelői felelősség? Adódik a kérdés: vajon kinek a malmára forgott a túrkevei szélmalom? Továbbá kérdezem, tisztelt miniszter úr: amennyiben az LMP kerülne hatalomra, akkor úgy dőlne össze Magyarország vidékpolitikája, ahogy ez a szélmalom? (Közbeszólás a Jobbik soraiból: Fejjel lefelé tartod, fordítsd meg! - Heringes Anita: Rosszul tartod a képet! - Taps a kormánypártok soraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me