SNEIDER TAMÁS

Full text search

SNEIDER TAMÁS
SNEIDER TAMÁS (Jobbik): Elnök Úr! Tisztelt Ház! Államtitkár Úr! 2014. december 16-án próbáltam először felhívni a figyelmét a Mátraverebély-Szentkúton uralkodó törvénytelen állapotokra. Az akkori felszólalásomban említettem, hogy a település szomszédságában le vannak tarolva a fenyvesek, mindennaposak a betörések, a lepusztított házakat vagy éppen az út közepén tüzet gyújtó hordát is megemlítettem. Említhettem volna a bódult állapotban lévő fiatalokat, akik már az iskolában is kábítószereznek, ha bármelyik egyáltalán jár is iskolába a kábítószerezők közül.
Mielőtt valaki jobbikos propagandát kezdene emlegetni, jelzem, hogy a Jobbik-barátsággal soha senki által nem vádolt TASZ is hasonló tapasztalatokat szerzett Mátraverebélyen. Idézem: „A drogfogyasztás mindig is jóval pusztítóbb hatással jár a nyomorban élő közösségek életére, azokat sújtja a leginkább, akik a társadalom peremén élnek, akik számára a jövő sivárnak és kilátástalannak tűnik.” Így fogalmaznak a liberális jogvédők, akikkel ezúttal nem nagyon lehet vitatkozni.
Itt a magyar törvényhozás épületében mondom, talán meghallja valaki, hogy Mátraverebély-Szentkútra nem minden esetben ér el a törvény, sőt konzerválódott a törvénytelenség. A mintegy kétezer lelkes községben teljes családok rendezkedtek be a bűnöző életmódra, de gyakori jelenség, hogy Salgótarjánban, Pásztón vagy Hatvanban követnek el verebélyiek bűncselekményeket. A legutóbb ismert eset éppen egy-két hete történt: felfegyverkezve, csoportosan, kilenc személy bántalmazott a késő esti órákban egy mátraverebélyi családi házban két férfit és egy nőt, a ház berendezését teljesen összeverték.
Mi lenne a megoldás? Régóta mondjuk, és sajnos az aggasztó hírek minket igazolnak: a bűnözés által kiemelten súlyos gócpontokban (Az elnök csengetéssel jelzi az időkeret leteltét.), mint amilyen Mátraverebély is, rendőr- vagy csendőrőrsöket kellene felállítani, ezt nem lehet megspórolni.
Várom az államtitkár úr válaszát, hogy tesznek-e valamit végre a mátraverebélyi emberek érdekében. (Taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me