TELEKI LÁSZLÓ

Full text search

TELEKI LÁSZLÓ
TELEKI LÁSZLÓ (MSZP): Köszönöm szépen. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Miniszter Úr! Tisztelt Országgyűlés! Azért tettem fel ezt a kérdést éppen Lázár miniszter úrnak, mert tőle korrekt választ várok. Már másfél éve nap mint nap lehet botrányokról hallani az Országos Roma Önkormányzattal, illetve Farkas Flóriánnal kapcsolatban. A média a hétvégén és a mai nap is arról szólt, hogy egy zártkörű megbeszélésről Farkas Flórián hangfelvétele kiszivárgott, aki azt mondta, hogy „ha ezek nem jönnek, akkor ti már nem ültök itt, börtönben ülnétek”. Majd úgy folytatja, hogy „18 meg 20 millió forintokat vettetek fel”, hallható Farkas Flóriántól a felvételen.
Ez már a második ilyen felvétel, ami után azonban még mindig nincs semmiféle visszhang. Hol van az az 1,6 milliárd forint, amit az országos önkormányzaton követelnek? Mire költötték el azt? Hogyan tud hasznosulni a magyarországi romák esélyegyenlőségének a növelése tekintetében? Ezek lennének a kérdéseim.
De visszatérnék arra a néhány mondatra, amiket az imént elmondtam, és amiket a mai sajtóban is lehet olvasni: meddig tudják még védeni Farkas Flóriánt? Önök szerint bűnpártolás-e az, hogy ha Farkas Flórián tud valamit arról, hogy kik vettek fel olyan pénzt abból az 1,6 milliárdból vagy máshonnan, amelyek nem hasznosultak, ez bűnpártolásnak, hivatali visszaélésnek vagy minek nevezhető? Én az értékrendem szerint azt gondolom, hogy ha valaki miniszterelnöki megbízott, akkor az mindenképpen felel a közvagyonért. Innentől kezdve nem lehet kérdés, hogy ha tud olyan bűnesetről, amely adott esetben pénzekről szól, akkor önnek, a kormány bármely tagjának vagy a miniszterelnök úrnak kellett volna jeleznie, hogy itt valami történt, vagy a hatóságokat kellett volna értesíteni.
Ebből adódóan nekem természetesen további kérdéseim is lennének, mert az nem lehet, hogy a dolog itt álljon meg. Most egyébként nem mondhatja azt, amit egy sajtótájékoztatón mondott, hogy azért támadjuk Farkas Flóriánt, merthogy roma személy.
(14.30)
Nem, én nem ezért támadom. Azt kérdezem öntől, hogy egy ember fontos-e a kormánynak, vagy 800 ezer ember közbizalmát akarja visszaépíteni a kormány, vagy nem. Köszönöm szépen. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me