TELEKI LÁSZLÓ

Full text search

TELEKI LÁSZLÓ
TELEKI LÁSZLÓ (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Miniszter Úr! Köszönöm szépen a válaszát. Azt gondolom, hogy egymás mellett elbeszélgetünk akkor, amikor arról beszélünk, hogy Farkas Flóriánról vagy éppen az ügyről van szó. (Balla Mihály: Nem értetted meg.)
Én akkor egyértelműen szakmai kérdésként vetem fel azt, hogy hol a roma telep felszámolása vagy éppen az egészségügyi prevenció, amikor kell. De most nem arról van szó. Arról van szó, hogy Farkas Flórián bűnpártol-e vagy nem ezzel a cselekedettel, amit itt a média leír a mai napon vagy az elmúlt napon, mert az én értékrendem szerint igenis.
Higgye el, az a munka, amit egyébként ön vagy Balog Zoltán belefektet a roma integrációba, el fog veszni. Amikor azt mondom, hogy egy embert védenek-e, vagy éppen 800 ezer embernek engedik el a kezét, ez arról szól, hogy önök a közbizalmat vissza tudják-e építeni a magyarországi romák irányába. Mert ha a közbizalmat nem tudják felépíteni újra, amit egyébként lerombolt az elmúlt másfél évben az Országos Roma Önkormányzat, Farkas Flórián, akkor hiába fektettek bele pénzt, el fog veszni az a pénz. Ezért tehát fontos önöknek is most már át vagy bét mondani ebben az ügyben, és nemcsak azt mondani, hogy Farkas Flórián fontos személy ennek a kormánynak, hanem azt, hogy a magyarországi cigányság fontos Magyarországnak és a kormánynak.
Köszönöm szépen. (Szórványos taps az MSZP soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me