HERINGES ANITA,

Full text search

HERINGES ANITA,
HERINGES ANITA, az MSZP képviselőcsoportja részéről: Nagyon szépen köszönöm a szót. Tisztelt Ház! Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Az MSZP-frakció számára nem ismert olyan körülmény, amely a törvényjavaslat szerinti módosításokat valóban indokolttá teszi, hiszen az ERRA 2001 óta Magyarországon bejegyzett egyesületként működik, székhelye és titkársága Budapesten van. Célja a szabályozó hatóságok közötti tapasztalatátadás és önkéntes együttműködés elősegítése, valamint a szakemberek képzése.
A törvényjavaslat szűkíti az MEKH, a Magyar Energetikai és Közműszabályozási Hivatal azon jogköreit, hogy a nemzetközi együttműködés keretében más szervezet tagjává váljon, hiszen a módosítás alapján az MEKH kizárólag az ERRA tagja lehet, de például az Európai Energiaszabályozók Tanácsában nem rendelkezhet tagsági viszonnyal. Ez jelentős károkat okozhat az MEKH nemzetközi kapcsolataiban véleményünk szerint. A törvényjavaslat ugyanakkor indokolatlanul bővíti a kormány, így a külgazdasági és külügyminiszter jogköreit a bíróságok rovására.
A Magyar Szocialista Párt a törvényjavaslatot nem támogatja, mert nincs valódi szakmai indok az ERRA törvényességi felügyeletének megváltoztatása mögött, ugyanakkor a javasolt szabályozás jelentős károkat okozhat a Magyar Energetikai és Közműszabályozási Hivatal nemzetközi kapcsolataiban. Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me